Το καλοκαίρι ψάχνεις μικρές ή μεγάλες οάσεις για να απολαύσεις το φαγητό σου έχοντας την αίσθηση πως βρίσκεσαι κάπου μακριά από την Αθήνα.

Μια τέτοια όαση είναι ο κήπος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, όπου πλέον βρίσκεται το εστιατόριο Natu -αντλώντας έμπνευση από τη λέξη NATURA που σημαίνει φύση- με τη γευστική υπογραφή του Δημήτρη Σκαρμούτσου και το Δειπνοσοφιστήριον.

Με πρώτης ποιότητας υλικά, ο Executive Chef Δημήτρης Σκαρμούτσος συνθέτει αριστοτεχνικά τις γεύσεις της Μεσογείου, υπογράφοντας με τις δημιουργίες του γεύματα που σε προκαλούν να τα δοκιμάσεις.

Ανάμεσα σε δάφνες, μυρτιές, σχοίνους, ροδιές, λεβάντες και άλλα αρωματικά φυτά της Ελλάδας, δίπλα στην λίμνη με τα νούφαρα ή κάτω από τον κέδρο του Λιβάνου και τα κυπαρίσσια, τις ελιές και τα πεύκα, απολαμβάνεις ένα εξαιρετικό γεύμα στην Κηφισιά, σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον όπου τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των επισκεπτών και του προσωπικού.

Ένα ζεστό, μεσημεράκι του Ιουλίου ανέβηκα στην Κηφισιά για να δοκιμάσω το μενού στον υπέροχο κήπο -ιδανική πρόταση να το επισκεφτείς με τα παιδιά σου.

Πριν ξεκινήσω να σου μεταφέρω την εμπειρία μου από τα πιάτα που δοκίμασα, αξίζει να αναφέρω πως με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της Αφροδίτης Μπονάτσου (Stones and Walls) που παραπέμπει στη φύση, το νέο εστιατόριο Natu, σε χρώματα γήινα, συνδέει το περιβάλλον με τις πιο σύγχρονες αισθητικές αναφορές. Με σεβασμό στο κτίριο και τη φιλοσοφία του μουσείου, δημιουργήθηκε μια διαβάθμιση από ζώνες, που ενώνουν αλλά και διαχωρίζουν τον εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο του Natu, προσφέροντας στον επισκέπτη έναν καμβά για να βιώσει με άπειρους τρόπους τον ζωντανό αυτόν κήπο. Ο άνετος χώρος του εστιατορίου αποτελεί τη δυναμική συνέχεια της εμπειρίας του μουσείου για τον επισκέπτη, όπου η παρουσία των αντικειμένων – έργων τέχνης της έκθεσης eARTh nature συμπληρώνει αρμονικά το τοπίο.

Και τώρα περνάω στο πρωταγωνιστή, το μεσογειακό  μενού. Το πρώτο πιάτο ήταν ένα μαριναρισμένο μπαρμπούνι σε ρας ελ χανούτ, χυμό από λεμόνι, μαϊντανό, αγγουρίδα, πράσινο πιπέρι, ελαιόλαδο με κρέμα από αγκινάρα Ιερουσαλήμ, βιολογικό κους κους με σαφράν, ρόδι και αγγούρι. Ένα πιάτο που θα το έπαιρνα ξανά γιατί ήταν πολύ δροσερό και ιδανικό για τις θερμές ημέρες του καλοκαιριού που θέλεις να γευτείς κάτι ελαφρύ. Η συνέχεια ήταν το ίδιο δροσερή και ανάλαφρη με φρέσκια σφυρίδα ψημένη σε μαντέμι, η οποία συνοδευόταν με πατάτες, φρέσκες ντομάτες, καπνιστή πάπρικα, ελιές, κάπαρη, μαντζουράνα και ξύσμα λεμονιού. Ο επίλογος έγινε με γλυκό: εκμέκ κανταΐφι, που συνδυαζόταν με τραγανά μπισκότα κανέλας, παγωτό λεμόνι και σαντιγί αρωματισμένη με βανίλια. Αν και τα γλυκά δεν είναι η δική μου αδυναμία το συγκεκριμένο ήταν πολύ γευστικό και μου άρεσε ιδιαίτερα η εμφάνιση του.

View this post on Instagram

⁣⁣ Τρεις αγαπημένες επιλογές από το μενού του Natu.⁣ ⁣⁣ ⁣ Μαύρος χοίρος και παλαιωμένο βαλσαμικο.⁣ ⁣⁣ ⁣ Πίτσα prosciutto ρόκα.⁣⁣ ⁣⁣ Φρέσκο ελληνικό μαριναρισμένο μπαρμπούνι.⁣⁣ ⁣⁣ ⁣⁣ ⁣⁣ ⁣ ⁣⁣ #cuisine #natu #restaurant #blackpigsteak #pizza #pizzalovers???? #meatlovers #steak #redmullet #fish #dinner #lunch #proscioutto #cheeselover???? #agedbalsamic #foodie #mediterraneanfood #italian #finedining #dimitrisskarmoutsos #greekfood #foodphotography #extravirginoliveoil #blackpork #rocketparmesan #parmesan #chef #brunch #cocktails #garden

A post shared by Natu (@naturestaurant) on

 

Μεταξύ άλλω στο μενού μπορείς να βρεις: Pinza Romana χειροποίητη ζύμη pinza με αλεύρι σόγιας και ρυζιού, ντομάτες San Mariano φρέσκο βασιλικό, καλοκαιρινή τρούφα και βουβαλίσια μοτσαρέλα, μαύρο χοίρο μαριναρισμένο σε χυμό από μήλο, φρέσκα μυρωδικά και μπαχαρικά, με βουτυράτο πουρέ πατάτας και σάλτσα με παλαιωμένο βαλσάμικο, πιπεριές, κρεμμύδια και μαύρο σκόρδο, burrata με κόκκινα και κίτρινα ντοματίνια confit, καραμελωμένα κρεμμύδια focaccia ελαιόλαδο με τσίλι βασιλικού και παλαιωμένο βαλσάμικο απο την Modena, φρέσκο ψητό σολομό μαριναρισμένος σε χυμό απο παντζάρι, μέλι, πράσινο μήλο και λουίζα με πουρέ απο άγριο μαιντανό και καραμελωμένες ρίζες λαχανικών. 

 Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Λεβίδου 13 & Όθωνος, Κηφισιά, τηλ. 210 8011170, 
Mέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή, από τις 10 το πρωί έως τις 12.00 το βράδυ