Στις διακοπές εκτός από ξεκούραση και καλό φαγητό θέλουμε να κολυμπήσουμε σε καθαρά και καταγάλανα νερά. Πολλοί ταξιδευτές επιλέγουν νησιά όπου έχουν εξαιρετικές παραλίες. Για να σου πω την αλήθεια μου, οι παραλίες παίζουν σημαντικό ρόλο και στη δική μου επιλογή νησιού.

Σ΄αυτό το άρθρο σου συγκέντρωσα 10 παραλίες του Αιγαίου που αξίζουν τις βουτιές σου το καλοκαίρι (και κάθε καλοκαίρι). Κάποιες είναι πιο γνωστές, πιο πολυφωτογραφήμενες και κάποιες όχι τόσο, όμως πίστεψε με όλες αξίζουν τις βουτιές σου.

Άπελλα, Κάρπαθος

https://www.instagram.com/p/rRyCZ7MNa6/

Η παραλία Άπελλα, στην Κάρπαθο, είναι από τις πιο γνωστές του νησιού και πιο πολυφωτογραφημένες. Και όχι άδικα γιατί μόλις βρεθείς σ΄ αυτό το μαγικό όρμο όπου τα πεύκα μπλέκονται με τα βράχια, τα νερά είναι γαλαζοπράσσινα και η άμμος καλλυμένη με βότσαλα και λευκή άμμο θα νομίζεις πως βίσκεσαι σε εξωτικό μέρος. Στην παραλία ένα κομμάτι είναι οργανωμένο, αλλά μπορείς να επιλέξεις το μη οργανωμένο να στρώσεις την πετσέτα σου και να απολαύσεις τόσο το τοπίο όσο και αυτά τα πεντακάθαρα νερά. Αν δεν θέλεις να φτάσεις μέχρι εκεί οδικώς μπορείς να πας με τα ημερήσια καραβάκια όπου κάνουν πολύωρη στάση στη συγκεκριμένη παραλία.

Μαγγανάρι, Ίος

https://www.instagram.com/p/B1elZpoiGr9/

Από τις πιο γνωστές παραλίες της Ίου με αμμουδερούς κολπίσκους που σχηματίζουν τουλάχιστον 3 μεγάλες και πολλές μικρότερες παραλίες, ενώ θα απολαύσεις τις βουτιές σου σε γαλαζοπράσινα νερά. Για να φτάσεις ως εκεί μπορείς να πας είτε από τη θάλασσα είτε οδικώς. Εκεί θα βρεις και παραδοσιακά ταβερνάκια για το μεσημεριανό σου. Η διαδρομή από τη Χώρα της Ίου μέχρι το Μαγγανάρι είναι η μεγαλύτερη που κάνει ο επισκέπτης του νησιού όμως δεν θα χάσεις καθόλου χρόνο γιατί η παραμονή σου στο Μαγγανάρι θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω. π

Σεϋχέλλες, Ικαρία

https://www.instagram.com/p/CA9f-lcHUHh/

Όταν βρεθείς στην Ικαρία όλοι θα σου πουν να πας να κολυμπήσεις στις Σεϋχέλλες -μάλιστα έχει χαρακτηριστεί ως η πιο “εξωτική παραλία του Αιγαίο” και μόλις την αντικρύσεις από κοντά θα καταλάβεις το γιατί. Η λευκή άμμος, τα όμορφα μπλε νερά και οι εντυπωσιακοί βράχοι που την περιβάλλουν συνθέτουν ένα ειδυλλιακό τοπίο που θα σε κερδίσει αμέσως. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη την προτιμούν νέοι και ζευγάρια. Οι κάτοικοι λένε πως αυτή η εντυπωσιακή παραλία έγινε…κατά λάθος όταν κατά την διάνοιξη τούνελ έγινε κατολίσθηση βράχων.

 

Αγία Άννα, Νάξος

https://www.instagram.com/p/B_wizG7FR_2/

Η πιο γνωστή παραλία στη Νάξο είναι η Αγία Άννα, η οποία είναι η φυσική συνέχεια της παραλίας του Αγίου Προκοπίου. Εδώ θα κολυμπήσεις σε γαλαζοπράσινα, αρκετά κρύα νερά και θα απολαύσεις την ψιλή άμμο.  Είτε θέλεις να κάτσεις σε οργανωμένο είτε όχι κομμάτι το μόνο σίγουρο είναι πως θα απολαύσεις τις βουτιές σου. Φυσικά είναι η ιδανική παραλία για οικογένειες.

 

Διακόφτης, Κάρπαθος

https://www.instagram.com/p/rM0wV6MNW3/

Στην περιοχή Αφιάρτης – κοντά στο αεροδρόμιο- θα βρεις αυτή τη φανταστική παραλία, η οποία αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του νησιού. Ρηχά και τυρκουάζ νερά, λευκή άμμος όπου θα βρεις αμέτρητα κοχύλια συνθέτουν το σκηνικό. Το τοπίο γίνεται πιο εντυπωσιακό όταν κολυμπάς και βλέπεις ακριβώς από πάνω σου τα αεροπλάνα να απογειώνονται και να προσγειώνονται. Για να φτάσεις στο Διακόφτη θα περάσεις μια χωμάτινη διαδρομή, αλλά θα σε αποζημιώσει το εξωτικό τοπίο.

Σαρακίνικο, Μήλος

https://www.instagram.com/p/CCRf8zwCXUW/

Κάθε επισκέπτης του όμορφου αυτού νησιού πηγαίνει να δει από κοντά και να κολυμπήσει στο Σαρακίνικο. Εννοείται πως τα κατάλευκα βράχια είναι σαν γλυπτά με φόντο τα γαλάζια νερά του Αιγαίου. Όσο και να περιγράψεις αυτό το θαύμα της φύσης δεν είναι αρκετό μέχρι να το δεις με τα μάτια σου.

Μοναστήρι, Πάρος 

https://www.instagram.com/p/B22T98XIR04/

Η χρυσαφένια αμμουδιά, τα ρηχά νερά συνιστούν το Μοναστήρι μια από τις καλύτερες παραλίες του νησιού, ιδιαίτερα για τις οικογένειες με μικρά παιδιά. Λίγο πιο πέρα δεσπόζει το μοναστήρι του Άη Γιάννη Δέτη και αυτός είναι ο λόγος του ονόματος της. Η συγκεκριμένη παραλία είναι οργανωμένη, όμως έχει ένα κομμάτι για εσένα που θέλεις να στρώσεις την πετσέτα σου.

Αγία Άννα, Αμοργός

Αμοργός: Το νησί των αντιθέσεων και του απέραντου γαλάζιου

Η παραλία της Αμοργού που έχει ταξιδέψει σε όλο τον πλανήτη, καθώς εκεί γυρίστηκε η ταινία “Απέραντο Γαλάζιο”. Για να φτάσεις στη παραλία θα πρέπει πρώτα να κατέβεις 150 σκαλάκια,αλλά το τοπίο θα σε αποζημιώσει. Τα νερά είναι δροσερά και κρυστάλλινα και τααπότομα βράχια συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Ότι και να λέμε για αυτή τη παραλία έχει καταφέρει να γράψει τη δική της ιστορία.

Πράσα, Κίμωλος

https://www.instagram.com/p/BnbO89sAQDW/

Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται στο βορειοανατολκό τμήμα του νησιού και είναι από τις καλύτερες. Αν και εδώ που τα λέμε όλη η Κίμωλος έχει μοναδικές παραλίες. Θα κολυμπήσεις σε φανταστικά καταγάνα νερά και θα εξερευνήσεις τον κατάλευκο βυθό και τις θαλάσσιες σπηλιές.

Άχλα, Άνδρος

https://www.instagram.com/p/B_2k5UADSSj/

Η παραλία βρίσκεται βόρεια της Χώρας και θεωρείται μια από τις καλύτερες όλης της Ελλάδος. Βλέποντας από ψηλά αυτόν τον κλειστό κόλπο θα εντυπωσιαστείς, ενώ όσο κατεβαίνεις θα επιθυμείς να αφήσεις τα πράγματα σου στο ψιλό βοτσαλάκι και να μπεις μέσα στα γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά για βουτιές.  Στο ένα άκρο βρίσκεται το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και στο άλλο άκρο ο επιβλητικός φάρος της Γριάς. Επιπλέον, τα Άχλα δεν είναι μόνο παραλία αλλά και ένας σημαντικός βιότοπος με εντυπωσιακά πλατάνια σε απόσταση μια ανάσα από την θάλασσα.