Το φετινό καλοκαίρι, το πρώτο της νέας δεκαετίας, είναι πολύ διαφορετικά από όλα τα προηγούμενα που έχουμε ζήσει. Παρόλες τις αλλαγές κάποια πράγματα παραμένουν το ίδιο και τα χρειαζόμαστε περισσότερο: όπως μια απόδραση σε όμορφες και καταγάλανες παραλίες.

Το Tripadvisor δημιούργησε λίστα με τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης και στην κορυφαία 10αδα ξεχωρίζουν τρεις ελληνικές παραλίες.

Κλέφτικο, Μήλος

Στη δεύτερη θέση της λίστας συναντάμε μια από τιςωραιότερες παραλίες της Ελλάδας, το Κλέφτικο που βρίσκεται στη Μήλο. Το Κλέφτικο δεν είναι η κλασική παραλία, αλλά ένα σύμπλεγμα από εντυπωσιακούς ηφαιστιογενείς άσπρους βράχους μέσα στα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου. Η πρόσβαση γίνεται μόνο από τη θάλασσα -μπορείς να πάρεις καραβάκι που ξεκινάει από τον Αδάμαντα.

Ελαφονήσι, Κρήτη

Στην έβδομη θέση της κατάταξης συναντάμε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Κρήτης που κάθε χρόνο γίνεται πόλος έλξης των ταξιδευτών ανά τον κόσμο. Μάλιστα, το Ελαφονήσι είναι προστατευόμενη παραλία, καθώς αποτελεί οικοσύστημα εξαιρετικής οικολογικής σημασίας. Τα χρώματα που έχουν τα νερά της παραλίας  είναι μαγικά και η λευκή άμμος κάνει το τοπίο ακόμα πιο παραδεισένιο.

Μπάλος, Κρήτη

Είναι η πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Κρήτης και οι τουρίστες του Tripadvisor έχουν μόνο θετικά σχόλια. Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου έχει άσπρη άμμο και εξωτικά λευκά, έντονα γαλαζοπράσινα και τυρκουάζ νερά. Η θάλασσα είναι πολύ ρηχή και ζεστή, ιδανικός προορισμός και για μικρά παιδιά. Σε πολλά μέρη η άμμος έχει ένα υπέροχο ροζ χρώμα, που προέρχεται από τα θρυμματισμένα κελύφη κοχυλιών.

 

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης σύμφωνα με το TripAdvisor

Spiaggia dei Conigli, Ιταλία
Κλέφτικο, Μήλος
Luskentyre, Σκωτία
Playa de Ses Illetes, Ισπανία
La Concha, Ισπανία
Woolacombe Beacy, Βρετανία
Ελαφονήσι, Κρήτη
Cala Mariolu, Ιταλία
Μπάλος, Κρήτη
Black Sand, Ισλανδία