Η επιστροφή στη νέα καθημερινότητα, μετά το lockdown, ίσως μας έκανε περισσότερο εφευρετικούς και πιο…flexible. Ειδικά, όταν πρόκειται να απολαύσεις νέες και πρωτότυπες υπηρεσίες στο χώρο σου, όπως ένα καλό, ελληνικό κρασί.

Πόσες φορές ήθελες να απολαύσεις ένα ιδιαίτερο κρασί στο χώρο σου χωρίς να βγεις έξω από το σπίτι σου; Εγώ μπορώ να σου πω ως μαμά μικρού παιδιού πολλές στιγμές ήθελα να απολαύσω το βράδυ ένα ποτήρι κρασί, αλλά στο σπίτι δεν είχα κάτι πιο ιδιαίτερο. Επιπλέον, στα φιλικά καλέσματα για ένα φαγητό ποτέ δεν μπορείς να ικανοποιήσεις τους καλεσμένους σου με ένα μόνο κρασί. Έτσι, μια νέα υπηρεσία που σου φέρνει ένα ποτήρι κρασί στο σπίτι μπορεί να σου λύσει τα χέρια, σωστά;

Μια νέα υπηρεσία ξεκίνησε να προφέρει πρόσφατα το γνωστό αθηναϊκό wine bar, το “Wine Delivery per Glass”. Πρόκειται για τη νέα ιδέα του Πάνου Κυριαζή και της ομάδας του, να επιλέξει περισσότερα από 30 διαφορετικά ελληνικά κρασιά από την τεράστια συλλογή του Vintage και να δημιουργήσει μια wine list που θα προσφέρεται «per glass» (150ml).

Ενώ η ελευθερία της επιλογής είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της νέας αυτής υπηρεσίας, η διατήρηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών και των αρωμάτων των κρασιών κάνει την σημαντική διαφορά. Όλα τα κρασιά σερβίρονται με την λήψη της παραγγελίας, με τη χρήση του συστήματος Coravin, και φτάνουν στα χέρια
του πελάτη σε μικρή γυάλινη φιάλη με πώμα ασφαλείας. Δεν έχει σημασία εάν πρόκειται για δύο ή περισσότερα άτομα, ή μια μεγάλη παρέα.

Τώρα πλέον θα μπορεί ο καθένας να επιλέξει ακριβώς το κρασί που επιθυμεί, και σε ελάχιστο χρόνο να το έχει στα χέρια του, στην ιδανική θερμοκρασία, για να το απολαύσει ευχάριστα στο σημείο της επιλογής του.

Οι ετικέτες της λίστας έχουν επιλεγεί με μεγάλη προσοχή, αντιπροσωπεύοντας μερικές από τις πιο σημαντικές οινικές περιοχές της Ελλάδας, και δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να ανακαλύψουν και ορισμένες σπάνιες Ελληνικές ποικιλίες. Η λίστα θα ανανεώνεται και θα εμπλουτίζεται περιοδικά.

Για την μεγαλύτερη δυνατή απόλαυση στην κατανάλωση του κρασιού που θα παραγγείλουν αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος, οι πελάτες που επιθυμούν, μπορούν να προμηθευτούν γυάλινα ποτήρια κρασιού σε τιμή κόστους, αντί των ποτηριών μιας χρήσης.

Παράλληλα, το Vintage έχει δημιουργήσει και ένα delivery menu, με διαχρονικά και αγαπημένα πιάτα, πλατώ τυριών και αλλαντικών από μικρούς παραγωγούς, ιδανικά για να συνοδεύσουν το κρασί. Όλα τα πιάτα δημιουργούνται με επιλεγμένα, ντόπια υλικά.

Οι παραγγελίες γίνονται μέσω των εφαρμογών Wolt και efood και η διανομή αφορά στο κέντρο της Αθήνας και τις γύρω περιοχές. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα παραλαβής από το κατάστημα με απ' ευθείας κλήση και 10%
έκπτωση. Οι πελάτες που βρίσκονται εκτός των περιοχών του κέντρου που καλύπτει η διανομή, ή επιθυμούν να παραγγείλουν κρασιά από το σύνολο της λίστας (φιάλες 750 ml και magnum), μπορούν να επισκεφθούν το e-shop του Vintage www.winebarathens.com ή να καλέσουν στο 2130296570.