Η Michelin μόλις παρουσίασε τον φετινό Οδηγό Michelin Main Cities of Europe 2020- καλύπτει 39 πόλεις μεταξύ άλλων και η Αθήνα και προτείνει περισσότερα από 1850 εστιατόρια.

Το γαστρονομικό σκηνικό στην Αθήνα παραμένει το ίδιο, όπως κι πέρυσι, με την «Σπονδή» να έχει δύο αστέρια, ενώ τα «Βαρούλκο Seaside», «Botrini’s» και «Hytra» με ένα αστέρι.

Τη διάκριση Bib Gourmand διατήρησαν τα «Αθήρι», «Nolan», «Οικείο» και «7 Food Sins».

View this post on Instagram

Το καλοκαίρι στα φόρτε του, σώμα και ψυχή ζητούν πρασινάδες περισσότερο από ποτέ, την εποχή, όμως, που δεν υπάρχουν πρασινάδες. Τι έχουμε λοιπόν εδώ; Τέσσερις διαφορετικές, δροσερές σαλάτες που καταφέρνουν να μην περιλαμβάνουν ούτε ένα λαχανικό εκτός εποχής. Το ωμό αλλά σωστά κομμένο κολοκυθάκι: το αντίπαλον δέος της ντοματοσαλάτας που καταφέρνει να είναι και καλοκαιρινό και πράσινο. Το πιάτο-συναίσθημα: διάφανα bean mung noodles με χταπόδι, αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό της παιδικής ηλικίας του Sotiris Kontizas, με φρέσκο κόλιανδρο, ντοματίνια, αγγούρι, κρεμμύδι και σόγια. Τα φασολάκια με συκωτάκια, το αγαπημένο πιάτο όσων δεν τρώνε ούτε φασολάκια ούτε συκωτάκια (με αχλάδι, ροδάκινο, καβουρντισμένο αμύγδαλο). Και τέλος τη σαλάτα-παγωτό: ντοματίνια, κεράσι (που σύντομα θα γίνει σταφύλι), γλιστρίδα και γρανίτα-αγγούρι. Προσοχή στις απομιμήσεις και καλό κατακαλόκαιρο! #eatyourveggies #monostonolan

A post shared by Nolan Restaurant (@nolanrestaurant) on

Με Michelin Plate προτείνονται και φέτος τα εστιατόρια «GB Roof Garden», «Electra Roof Garden», «2 Mazi», «Cookoovaya», «CTC», «Sushimou», «Vezene», «Άνετον» και «Sense», ενώ για πρώτη φορά προτείνονται τα «Alficon», «Birdman» και «Ergon House».

photo credit: Instagram spondi