της Γιάννας Ρούμπα

Το barbeque είναι μια αγαπημένη συνήθεια για να μαζευτούμε με τους φίλους μας και να απολαύσουμε εκτός από τα υπέροχα εδέσματα (που θα σας βοηθήσω) την παρέα τους ειδικά τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Εγώ θα σου δώσω όλα τα tips για να διοργανώσεις το πιο γευστικό barbeque γιατί κι αυτό θέλει την τέχνη του..
Δες εδώ τα συνοδευτικά του barbeque
– Καθαρίζουμε πάντα την σχάρα μας και την βάζουμε επάνω στην φωτιά να κάψει καλά.
– Φροντίζουμε τα κρέατα ή τα ψαρικά μας να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για τουλάχιστον μισή με μία ώρα,πριν τα βάλουμε στην σχάρα.
– Όταν μαρινάρουμε το κρέας ή το ψάρι γίνονται πιο τρυφερά και πιο νόστιμα. Τα λαχανικά δεν χρειάζονται μαρινάδα. Για την μαρινάδα μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μουστάρδα, μέλι, μπαχαρικά, μυρωδικά, κρεμμυδάκι, πιπέρι, λάδι (απαραίτητο), λεμόνι, κρασί, τζίντζερ, σκόρδο και ότι άλλο είναι κοντά συις γεύσεις μας. Φυσικά λαμβάνουμε πάντα υπόψιν τις γεύσεις των καλεσμένων.
Στο ψάρι μπορούμε να βάλουμε ένα απλό λαδολέμονο με ρίγανη έτσι ώστε να απογειωθεί η γεύση του.
Καλό είναι να μην προσθέτουμε αλάτι στη μαρινάδα (κυρίως στου κρέατος). Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να βάλεις χοντρό αλάτι όταν το έχεις στην σχάρα για να μην στεγνώσει το κρέας.
– Όταν το κρέας ή το ψάρι μπει στη φωτιά καλό είναι να μην το γυρνάμε με πιρούνι που θα το τρυπίσει και θα μας στεγνώσει το κρέας αλλά με τσιμπίδα ή σπάτουλα για να μην χάσει τους χυμούς του.
– Να θυμάστε ότι το κρέας συνεχίζει να ψήνεται για λίγα λεπτά ακόμα αφού το βγάλουμε από την φωτιά.
Ακολούθησε αυτά τα γευστικά tips και η επιτυχία είναι δεδομένη!