Η διοργάνωση που υμνεί το ηφαιστειογενές νησί των Κυκλάδων για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την αρχιτεκτονική και την ιστορία του, θα πραγματοποιηθεί για 6η συνεχή χρονιά στις 2-4 Οκτωβρίου 2020.

Το Santorini Experience θα συγκεντρώσει για ακόμα μία χρονιά επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές προωθώντας την άσκηση και τον προορισμό, σεβόμενη το περιβάλλον και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού. Οι φετινοί αγώνες θα έχουν eco-friendly προσέγγιση, μέσα από μια στρατηγική με plastic free ενέργειες, φιλικές προς το περιβάλλον.

Τρέξτε με επιβλητική θέα στην Καλντέρα

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν πάνω στην Καλντέρα, με θέα τις μαγευτικές εικόνες του ηφαιστείου και φόντο τους οικισμούς Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι και Οία. Συγκεκριμένα, η διαδρομή των 10 χλμ. απευθύνεται στους πιο έμπειρους στις αποστάσεις ενώ αυτή των 15 χλμ. «Αριστείδης Αλαφούζος» αυτούς που προτιμούν τη δύναμη, την αντοχή, και την αδρεναλίνη. Οι διαδρομές έχουν ως αφετηρία το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία, με σημεία χωμάτινης διαδρομής και τερματισμό πάλι στην Οία. Οι συναρπαστικές διαδρομές που κόβουν την ανάσα, έχουν σχεδιαστεί από τον πρώην μαραθωνοδρόμο, κάτοχο της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητή τρεξίματος και διευθυντή της All About Running, Νίκο Πολιά.

 

Κολυμπήστε στο απαράμιλλο ηφαιστειογενές τοπίο

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν από το ηφαίστειο έως το παλιό λιμάνι των Φηρών, έχοντας μπροστά τους την επιβλητική όψη του νησιού, στον αγώνα open water 1,5 μιλίου (2,4 χλμ.). Η διοργάνωση θα φροντίσει για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια κάθε συμμετέχοντα με την προσθήκη του σωσιβίου ασφαλείας, υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας. Η κολυμβητική διαδρομή θα διεξαχθεί, όπως κάθε χρόνο, με απόλυτη ασφάλεια στα μαγευτικά νερά της Σαντορίνης, με τη μέση
θερμοκρασία του νερού τον Οκτώβριο, να φτάνει τους 20-22 βαθμούς Κελσίου.

Στην ασφάλεια του αγώνα θα συμβάλλουν για ακόμα μία χρονιά οι εξειδικευμένοι ναυαγοσώστες της Lifeguard Patrol και τα ναυαγοσωστικά σκάφη. Για τους κολυμβητές θα διαμορφωθούν διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετεχόντων κολυμβητών, ενώ θα υπάρχει και ξεχωριστή κατηγοριοποίηση για όσους φορούν ολόσωμη φόρμα κολύμβησης. Ο αγώνας θα διεξαχθεί υπό την τεχνική διεύθυνση του Ομοσπονδιακού Τεχνικού, με Ολυμπιακές& Παγκόσμιες διακρίσεις στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Νίκου Γέμελου, με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FINA.

Για πρώτη φορά στην κορυφή των Tourism Awards 2020

Η διοργάνωση που στο παρελθόν έχει διακριθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με διεθνές βραβείο στα Travel & Hospitality Awards, στα Ermis Awards και Sports Marketing Awards, κατέκτησε για πρώτη φορά την κορυφή των Tourism Awards 2020. Συγκεκριμένα η σπουδαία διοργάνωση απέσπασε το Χρυσό Βραβείο για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες που εφάρμοσε, στην κατηγορία του Θαλάσσιου Τουρισμού.

Κάντε σήμερα την εγγραφή σας στις διαδρομές τρεξίματος των 15 χλμ. «Αριστείδης Αλαφούζος» και 10 χλμ. καθώς και στην κολυμβητική διαδρομή του 1,5 μιλίου και εκμεταλλευτείτε την early bird τιμή με έκπτωση 25%. Η προσφορά ισχύει μέχρι τις 31/7.

Η διοργάνωση, θέτοντας πάντα ως προτεραιότητα τους ίδιους τους αθλητές, προσφέρει τη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων από ακύρωση εγγραφών, μέχρι τις 31 Αυγούστου. Κάνε εγγραφή εδώ.

Προσωπικά είχα βρεθεί την πρώτη χρονιά στο Santorini Experience και συμμετείχα στο τρέξιμο στη μαγεθτική Καλντέρα -η θέα θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω- προτείνω να δηλώσεις συμμετοχή για να ζήσεις από κοντά το κορθφαίο αθλητικό event.

Ραντεβού 2-4 Οκτωβρίου 2020 στη Σαντορίνη!

 

Photo credits: Loukas Hapsis / Babis Giritziotis