Η πανδημία της COVID-19 έφερε αλλαγές στην καθημερινότητά μας. Κάποιες από αυτές είναι πολύ πιθανό να παραμείνουν και στην μετά COVID-19 εποχή.

Πιο “ποιοτικές” επιλογές delivery με υπογραφή από γνωστούς σεφ

Πολλά εστιατόρια με καλούς σεφ, τα οποία μέχρι τώρα προσέλκυαν πελάτες μόνο στον φυσικό τους χώρο, θα αρχίσουν να αναπτύσσονται περισσότερο σε δράσεις κατ’ οίκον παράδοσης φαγητού. Μακροπρόθεσμα αυτό θα αλλάξει εντελώς το τοπίο των… delivery που ξέρουμε σήμερα.

Νέες εταιρείες delivery “υγιεινών” και vegan πιάτων

Υπήρξε ούτως ή άλλως μια ισχυρή τάση το 2020 προς την βίγκαν διατροφή και τα βιολογικά τρόφιμα. Αλλά με την Covid19 να σαρώνει τα πάντα, αυτή η τάση σύντομα θα γίνει τρόπος ζωής για περισσότερους ακόμα ανθρώπους. Αυτή η αγορά θα δει αύξηση των εμπορικών σημάτων “μόνο για vegan”.

Γκουρμέ φαγητό του δρόμου

Με την υγιεινή και την καθαριότητα να έχει γίνει ο πρωταρχικός τομέας ανησυχίας στην μετά COVID-19 εποχή, το φαγητό του δρόμου έχει δεχτεί πλήγμα. Οι περισσότεροι δεν το επιλέγουν φοβούμενοι πιθανή μόλυνση. Έτσι, τα επόμενα χρόνια θα δούμε μια αύξηση σε πιο γκουρμέ εμπορικές επιχειρήσεις για φαγητό του δρόμου. Θα είναι ένας πιο οργανωμένος τομέας που θα μπορεί να προσφέρει εκλεκτές γεύσεις σε συνδυασμό με την υγιεινή και την ευκολία παράδοσης.

Υποκατάστατα κρέατος

Με την τάση για λιγότερη ζωική διατροφή και περισσότερες φυτικές επιλογές να εδραιώνεται, θα δούμε αύξηση στις επιλογές τροφών με υποκατάστατα κρέατος. Πολλά εστιατόρια θα παρέχουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να επιλέξουν υποκατάστατο κρέατος, επιτρέποντάς τους έτσι να προσθέσουν την απαιτούμενη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες στο γεύμα τους χωρίς να βγουν εκτός της vegan διατροφής τους.

 

Πηγή: iatropedia.gr