Παγκόσμια Ημέρα ποδηλάτου σήμερα και έχουμε 6 καταπληκτικούς λόγους για να το βάλουμε στη ζωή μας.

Την περίοδο του lockdown πολλοί άρχισαν να κυκλοφορούν πάλι με ποδήλατο, κι άλλοι το χρησιμοποιήσαν για πρώτη φορά. Ας κρατήσουμετο ποδήλατο στην καθημερινότητα μας, όπως κάνουν όχι μόνο χώρες στο εξωτερικό αλλά και κάτοικοι της δικής μας Περιφερείας.

Για παράδειγμα, στην Καρδίτσα όλοι έχουν το ποδήλατος τους και μετακινούνται με αυτό. Σίγουρα στις μεγάλες πόλεις δεν είναι το ίδιο εύκολο, όμως υπάρχουν εναλλακτικές. Όπως να το χρησιμοποιείς στη γειτονιά σου, να πηγαίνεις για τα ψώνια σου.  Βάλε το ποδήλατο στη ζωή σου και δες την να αλλάζει.

Γυμνάζεσαι

Χρησιμοποιώντας το ποδήλατο καθημερινά, έστω και για μισή ώρα την ημέρα, κάνεις γυμναστική και καις περισσότερο λίπος. Έτσι δεν έχεις το άγχος να προλάβεις να εντάξεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα τη γυμναστική παρά μόνο να ανέβεις στο ποδήλατο και να πας οπουδήποτε επιθυμείς.

 

Βοηθάς το περιβάλλον

Νομίζω μετά την καραντίνα συνειδητοποιήσαμε πόσο κακό έχουμε κάνει στο περιβάλλον, καθ΄’ως δεν το προσέχαμε σχεδόν καθόλου. Χρησιμοποιώντας το ποδήλατο σου γίνεσαι σύμμαχος με το περιβάλλον, αφού δεν το ρυπαίνεις. Αντίθετα το βοηθάς να πάρει ανάσα και νιώθειςπως συμβάλλεις σ΄όλο αυτό.

 

Είναι αντιαγχολυτικό

Ανέβα στο ποδήλατο σου και απόλαυσε μια διαδρομή. Ή αν η δουλειά σου είναι κοντά στο σπίτι σου μετακινήσου με το ποδήλατο και στην επιστροφή θα καταλάβεις πως το άγχος του γραφείου -γενικά της εργασίας σου, έχει μείνει πίσω. Ακόμα και όταν δεν νιώθεις πολύ καλά προτείνω μια βόλτα με το ποδήλατο σου για να τα αφήσεις όλα πίσω σου.

Δεν ψάχνεις για πάρκινγκ

Εννοείται πως κερδίζεις χρόνο από το να ψάχνεις που θα βάλεις το αυτοκίνητο σου. Μάλιστα πλέον υπάρχουν πολλοί χώροι κατάλληλοι για να παρκάρεις το ποδήλατο σου.

Γλιτώνεις χρήματα

Χρησιμοποιώντας ποδήλατο δεν σου φεύγει ένα σημαντικό ποσό σε βενζίνη. Ούτε έχεις συνέχεια λόγους να πηγαίνεις στο συνεργείο.

Μαθαίνεις νέες διαδρομές

Για να αποφύγους μεγάλους κεντρικούς δρόμους ανακαλύπτεις νέες διαδρομές και νέες γειτονιές που ίσως να μην ήξερες. Να είσαι ανοιχτός σ΄αυτές τις διαδρομές..