Τα τελευταία χρόνια ο όρος “life coaching” έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Η προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη κερδίζει ολοένα καινούρια μέλη, τα οποία επιθυμούν να αλλάξουν ή να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Έχουμε ακούσει πολλές ιστορίες ανθρώπων που κατάφεραν να μεταμοφώσουν τη ζωή τους. Πολλοί έχουν παραδεχτεί πως όταν ξεκίνησαν τα μαθήματα είδαν μια διαφορετική πλευρά του εαυτού τους που μέχρι τώρα δεν γνώριζαν.

Έχεις αναρωτηθεί πως όλοι αυτοί πήραν την απόφαση να αλλάζουν την ζωή τους; Μέσα από τα βιβλία αυτοβελτίωσης που διαβάζω φανατικά και από ιστορίες φίλων και γνωστών μου η πλειοψηφία ξεκίνησε τη “συμβουλευτική διαβίωση” όπως μεταφράζεται όταν έφτασε στο σημείο μηδέν. Στο σημείο που δεν αντέχεις άλλο αυτό που ζεις και βγαίνεις  -επιτέλους- έξω από τη ζώνη ασφαλείας σου.

Συμφωνώ με όσους λένε πως “έχει γίνει της μόδας”. Όμως, εσύ γιατί το κάνεις; Ξέρω πολύ κόσμο που όντως παρακολουθεί μαθήματα life coaching γιατί είναι της μόδας. Και είναι αυτή η κατηγορία που δεν θα κάνει καμία αλλαγή. Γιατί δεν πήγε να αλλάξει, αλλά για να λέει πως βρίσκεται σε μια τέτοια ομάδα.

Υπάρχει και η κατηγορία των ανθρώπων που αλλάζουν. Γιατί δεν πήγαν για να περάσουν τον χρόνο τους, αλλά δεν άντεχαν άλλο τη ζωή που ζούσαν. Ή την άντεχαν μέχρι ένα σημείο. Επιθυμούσαν μια αλλαγή!

Θα σου μιλήσω για μένα. Πριν σου πω τα “δικά μου” θέλω να σου εξομολογηθώ πως η αφορμή για να γράψω το συγκεκριμένο άρθρο ήταν ένα 10ήμερο business σεμινάριο που παρακολουθώ online. Γνωρίστηκα με περισσότερο κόσμο και έφτασε η στιγμή να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας. Επαγγελματίες που παράτησαν μια καλή θέση και κυνήγησαν τα όνειρα τους, επιχειρηματίες που θέλουν να αυξήσουν την πελατεία τους. Άνθρωποι με στόχους που θέλουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Κοινός παρονομαστής η αγάπη για μια επαγγελματική αλλαγή και όλοι μαζί να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και γιατί όχι να κάνουμε συνεργασίες -συμμαχίες.

Και τώρα θα σου πω πως εμένα η διαδρομή μου προς την αλλαγή ήρθε μέσα από βιβλία. Την εισαγωγή έκανα με την αγαπημένη μου Louise Hay, τον Robin Sharma και τον Tony Robbins. Κι έπειτα μια πολύ καλή μου φίλη και γνωστή σχεδιάστρια μου γνώρισε μια φανταστική coach -δεν θα αναφέρω όνομα γιατί θέλει να μιλάει μέσα από τη δουλειά της, η οποία είναι οι αλλαγές των μαθητών της- και μεταμόρφωσα τη ζωή μου. Ακόμα την μεταμορφώνω.

Μέσα από τα μαθήματα life coaching πήρα την ευθύνη της ζωής μου. Να είμαι υπεύθυνη για κάθε μου πράξη κι απόφαση, να διεκδικώ και να αγαπάω εμένα. Γιατί αν δεν αγαπήσω εμένα δεν θα μπορώ να συνδεθώ με κανέναν άλλο στη ζωή μου.

Δεν είναι καθόλου εύκολες οι αλλαγές,ούτε η διαδικασία να φτάσεις στο σημείο να αλλάζεις. Έχει πόνο γιατί έρχεσαι αντιμέτωπος με τον “πραγματικό ” σου ευατό. Μετά από αυτό, όμως, βγαίνεις διαφορετικός. Ένας νέος άνθρωπος που έχει αφήσει τον πόνο πίσω του και τώρα πατάει γερά στα πόδια του. Δεν διεκδικεί κάτι… Γιατί ξέρει πως ο κόσμος της αφθονίας είναι δικός του.

Οπότε Life coaching: Μόδα που θα περάσει ή πραγματικά σου αλλάζει τη ζωή; Για μένα ισχύει το δεύτερο. Αν πραγματικά θέλεις να ζήσεις την ζωή που έχεις ονειρευτεί βρες τη δική σου coach να σε εμπνεύσει και να σε βοηθήσει να βρεις το δρόμο σου.