Λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, θα βρεις παραλίες -αρκετές και καλές- για να απολαύσεις το μπάνιο σου. Φόρεσε το μαγιό σου, πάρε τα αντιηλιακά σου, βιβλία και φρούτα (για να μην ενυδατωθείς από τη ζέστη) και πήγαινε να απολαύσεις τη θάλασσα.

Βουλιαγμένη

Είναι η πρώτη παραλία που μου έρχεται στο μυαλό κάθε καλοκαίρι και ιδανική επιλογή των λουόμενων κάθε Σαββατοκύριακο. Τα γαλάζια, καθαρά νερά και το πράσινο που βλέπεις θα σε κάνουν να πιστεύεις πως δεν είσαι στην Αττική.

 

Βάρκιζα

https://www.instagram.com/p/B2ZDZm9IrFO/

Από τις μεγαλύτερες παραλίες της Αττικής -είναι περίπου 1χλμ και το χαρακτηριστικό της είναι η παχιά άμμος. Αγαπημένη παραλία των οικογενειών.

 Astir beach

https://www.instagram.com/p/B0ZKcfio_J9/

Από τις πιο glamorous παραλίες στη Βουλιαγμένη με άνετες ξαπλώστρες, άμμο και καθαρά νερά. Φέτος σίγουρα θα είναι διαφορετικά, όμωςέχει πιστό κοινό.

 

Γλυφάδα

Ο δήμος μεταμόρφωσε ολοκληρωτικά την παραλία της Γλυφάδας και αναμένεται να γίνει πόλος έλξης των λουόμενων. Νέα άμμος, ομπρέλες με αποστάσεις, αποδυτήρια, ντουζιέρες, παγκάκια – όλα στη θέση τους και χωρίς είσοδο.

Μικρή Χαμολιά

Μικρή Χαμολιά: Μια κρυφή παραλία στην Αττική με τιρκουάζ νεράphoto Instagram

Μια ώρα από την Αθήνα, ανάμεσα στη Λούτσα και το Πόρτο Ράφτη, βρίσκεται η παραλία της μικρής Χαμολιά με τα τιρκούζ νερά. Η παραλία είναι γνωστή στους κατοίκους των δύο περιοχών, όπου απολαμβάνουν κολύμπι, ηλιοθεραπεία και βουτιές χωρίς πολύ κόσμο.

Αγία Μαρίνα Πόρτο -Ράφτη

https://www.instagram.com/p/BY0TZjzlxrn/

Μια μεγάλη παραλία με καθαρά νερά για να απολαύσεις το μπάνιο σου. Ιδανική παραλία για οικογένειες και χωρίς είσοδο. Επιπλέον, η παραλία της Ερωτοσπηλιάς προσελκύει πολύ κόσμο, μόνο που τα νερά είναι βαθιά και απότομα.

Καλές βουτιές και δες εδω τα μέτρα για τις παραλίες.