«Το να χαίρεσαι μαζί με την οικογένεια σου είναι σαν να βρίσκεσαι στο ομορφότερο μέρος του κόσμου» έχει πει  ο Άλμπερτ Αϊνστάιν και θέλω με αυτά τα τόσο όμορφα λόγια να ξεκινήσω το άρθρο για την οικογένεια.

Οικογένεια. Δύο ολοκληρωμένες προσωπικότητες με τις καλές και τις περίεργες συμπεριφορές τους που αποφασίζουν να δημιουργήσουν μια νέα ζωή. Και όταν αυτή η ένωση πετύχει το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό.

Εδώ και τρία χρόνια έχω δημιουργήσει τη δική μου οικογένεια. Θα έλεγα πως ακόμα εξερευνώ τον όρο “οικογένεια” ανακαλύπτοντας νέα πράγματα. Γιατί ο κάθε χρόνος, η κάθε στιγμή που κυλάει σου μαθαίνει κάτι νέο.

Με αφορμή τη Διεθνής Ημέρα Οικογένεια θα σου γράψω όσα απολαμβάνω με τη δική μου οικογένεια που αποτελείται από μένα, τον σύζυγο μου και τον Αναστάση τριών ετών.

Ταξίδια

https://www.instagram.com/p/B8UWf_9Jj-W/

Αγαπάμε πολύ τα ταξίδια και πάντα είμαστε πανέτοιμη για το επόμενο μας ταξίδι. Όχι δεν είναι αγγαρεία να ταξιδεύεις με μικρό παιδί. Είναι απόλαυση, είναι εμπειρία και ένας υπέροχος τρόπος να περάσουμε χρόνο μαζί. Εμείς ταξιδεύουμε με το μικρό από 3 μηνών και με τη σωστή οργάνωση δεν έχεις να κουραστείς παραπάνω για τίποτα. Εξάλλου, ξέρεις πολύ καλά πως πάντα θα υπάρχει κούραση αφού κάνεις οικογένεια.

 

Μαγειρεματοκαταστάσεις

https://www.instagram.com/p/BqAR3m7HrVw/

Η εμπειρία στην κουζίνα με μικρό παιδί είναι…μοναδική. ΣΕ πολύ μικρό παιδί δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα των διαφημίσεων που γονείς και παιδιά φοράνε τα καλά τους και πλάθουν όλοι μαζί κουλουράκια. Το δικό μου παιδί, πάντως, γίνεται χάλια. Γιατί θέλει να πιάσει τη ζύμη και το αλεύρι, να ανακατέψει με το σύρμα το κέικ, να πάρει υλικά και να τα πάει στη δική του κουζίνα. Όμως είναι διασκεδαστικό. Συνήθως τα οικογενειακά μαγειρέματα τα απολαμβάνουμε μέσα στο Σαββατοκύριακο.

 

Βόλτες στη θάλασσα

https://www.instagram.com/p/BxqYUxKoKzG/

Μένουμε στα νότια οπότε έχουμε το προνόμιο να έχουμε δίπλα μας τη θάλασσα. Κάθε εποχή του χρόνου οι βόλτες στη θάλασσα για περπάτημα -τώρα ετοιμαζόμαστε να πηγαίνουμε με το ποδηλατάκι μας- είναι διέξος και αποφόρτιση.

 

Ζωγραφική και διάβασμα παραμυθιών

Η ώρα του παιδιού για όλους μας. Γιατί όταν κάθεσαι με ένα μικρό παιδί να ζωγραφίσειςκαι να του διαβάζεις παραμύθια γίνεσαι κι εσύ παιδί. Συνήθως, ζωγραφίζει με τον μπαμπά του -τώρα ανακαλύψαμε και τις νερομπογιές- και ταυτόχρονα θέλει να του διαβάζω παραμύθια.

 

Ζωγραφική- Βιβλίο- Μοντελισμός

Έχουμε τις ημέρες που είμαστε όλοι μαζί στο σαλόνι και ο καθένας ασχολείται με κάτι δικό του. Αυτές  οι στιγμές είναι τόσο όμορφες και αρμονικές. Ο μπαμπάς φτιάχνει αυτοκίνητα, αεροπλανάκια, η μαμά διαβάζει (yess βρήκα χρόνο) και ο Αναστάσης ζωγραφίζει. Ενδιάμεσα θα ακουστεί “περνάτε καλά”, “θέλετε να φτιάξω κάτι για φαγητό” , “κοίτα τι ζωγράφισα μαμα μπαμπά. Φτιάξε μου ένα σπίτι”.

 

Συγκοίμηση

Υπάρχουν κι αυτά τα δικά μας βράδια που κοιμόμαστε όλοι μαζί. Γιατί μας αρέσει, το απολαμβάνουμε και το παιδί παίρνει αγάπη. Δεν φοβάμαι μην μάθει έτσι, έχει το δικό του χαρακτήρα και αναζητάει το δωμάτιο του.

 

Θεατρικά κυριακάτικα πρωινά

https://www.instagram.com/p/BcIWpQDFLTd/

Ξεκινήσαμε να βλέπει βρεφικές παραστάσεις από 6 μηνών και συνεχίζουμε μέχρι σήμερα. ΔΕν ξέρω ακριβώς τι πήρε από τις βρεφικές παραστάσεις είδα, όμως, ότι γέλασε πάρα πολύ και επί 30 λεπτά κοιτούσε αυτό που διαδραματιζόταν μπροστά του. Μετά το θέατρο έχει βόλτα στην πόλη και break για brunch.