Σίγουρα θα έχεις παρακολουθήσει σε κάποια αμερικανική ταινία τους πρωταγωνιστές να πηγαίνουν πρώτο ραντεβού σε drive in cinema ή να είναι η έξοδος με την παρέα τους.

Το drive in cinema που άνθισε τη δεκαετία του 50 και 60 έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Η πανδημία του κορονοϊοού με τα νέα μέτρα που ισχύουν στους κινηματογράφους έφερε ενδιαφέρουσες αλλαγές στην Αθήνα. Μια από αυτές είναι η άφιξη του πρώτου drive in cinema και η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει.

Στη σελίδα του «Αθενς Ντράιβ-Ιν» ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για την μεγάλη πρεμιέρα, ενώ η ομάδα προτείνει να κλείσεις άμεσα τη θέση σου.  Το location δεν έχει γίνει γνωστό και θα επανέλθω σύντομα μεπληροφορίες.

Πριν λίγο έχει γνωστή η είδηση πως και ο δήμος Γλυφάδας ετοιμάζει drive in cinema στον υπέροχο χώρο του Γκολφ.

Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου στα social media οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το φετινό καλοκαίρι με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας. “Το πρώτο drive in θερινό Φεστιβάλ Γλυφάδας! Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις δεν σταματούν στη Γλυφάδα το φετινό καλοκαίρι λόγω κορονοϊού. Ετοιμάζουμε θερινό φεστιβάλ, με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας. Σε χώρο ασφαλή και ελεγχόμενο. Στο Γκολφ Γλυφάδας, λοιπόν, αναβιώνουμε μια παλιά, παραδοσιακή «συνταγή»:Το drive in!

Με τους θεατές μέσα στο αυτοκίνητο, με ασφάλεια, με αποστάσεις.

Στη μοναδική όαση πρασίνου της Αττικής, σε ειδικό χώρο, χωρίς κανένα πρόβλημα για τη λειτουργία του γηπέδου και χωρίς καμία όχληση για τους περιοίκους, η νοσταλγία του drive in επιστρέφει. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος η είσοδος θα είναι δωρεάν και αντί εισιτηρίου θα συγκεντρώσουμε τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές μας δομές. Δεν θα αποκαλύψω περισσότερα ακόμα… Το καλοκαίρι φέτος στη Γλυφάδα, όμως, θα έχει συναυλίες, σινεμά και θέατρο, με το drive in Φεστιβάλ του Δήμου μας. Αναμείνατε”.