Το φετινό Πάσχα που ήμασταν στο σπίτι έφτιαξα για πρώτη φορά αρνάκι στο φούρνο με πατάτες. Έτσι λόγω της ημέρας σκέφτηκα να ακολουθήσω το συγκεκριμένο έθιμο και να φάμε λίγο αρνάκι -δεν το τιμάμε στο δικό μας σπίτι.

Έψαχνα ένα σωρό συνταγές στο διαδίκτυο, αλλά καμία δεν με είχε “ψήσει” να πω “ναι, αυτή την συνταγή θέλω οπωσδήποτε να τη δοκιμάσω”. Μέχρι που έπεσα πάνω σ΄ένα video του Δημήτρη Κατριβέση (από τους καλύτερους σεφ της γενιάς του) και ενθουσιάστηκα με την συνταγή του. Τόσο πολύ που την Κυριακή του Πάσχα σηκώθηκα νωρίς να κάνω την προετοιμασία με χαρά.

Σου αφήνω εδώ την συνταγή για να τη δοκιμάσεις κι εσύ. Πραγματικά είναι η πιο τέλεια συνταγή για αρνάκι στο φούρνο με πατάτες και ιδανικό γεύμα για το οικογενειακό Κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά

1 μπούτι αρνιού (ή χεράκι ή όποιο κομμάτι προτιμάς)

8 πατάτες

3 καρότα

3 κρεμμύδια ξερά

ζωμό λαχανικών (ή βοδινού -πάλι ότι προτιμάς)

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

δεντρολίβανο

4 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Πλένουμε το κομμάτι του αρνιού και με χαρτί κουζίνας το ταμπονάρουμε. Σ΄ένα βαζάκι ανακατεύω το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και το μείγμα το βάζω σε όλα τα σημεία του αρνιού (βάζω μπόλικο για να μείνει στο αρνάκι). Σε μια κατσαρόλα βράζω το ζωμό λαχανικών. Σ΄ένα τηγάνι βάζω βούτυρο (εγώ έβαλα 100 γραμμάρια) και τα αφήνω να λιώσει -μόλις λιώσει βάζω το κομμάτι του αρνιού και το αφήνω να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Μόλις είναι έτοιμο το μεταφέρω στο ταψί μου, προσθέτω τις πατάτες, ρίχνω το ζωμό και κομματάκια από τις σκελίδες σκόρδου. Τα καρότα και τα ξερά κρεμμύδια τα περνάω μια από το τηγάνι που είχα το αρνί και τα μεταφέρω κι αυτά στο ταψί. Προσθέτω μπόλικο δεντρολίβανο και βάζω το φαγητό (με λαδόπολλα από πάνω για να μην αρπάξει) σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου 5 ώρες.

 

Extra tip

  • Πρόσθεσε αν θέλεις κι άλλα λαχανικά