Η (δική μου) πρώτη βδομάδα μετά από 42 ημέρες lockdown δεν διαφέρει πολύ από τη ζωή σε καραντίνα. Η επιστροφή σε μια νέα κανονικότητα μου έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα, όπως φαντάζομαι και σε σένα.

Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που φοβάμαι λίγο παραπάνω μετά την άρση των μέτρων καθώς δεν έχουμε αποκτήσει ανοσία αγέλης και δεύτερον ο κόσμος είχε τόση μεγάλη ανάγκη να βγει έξω που δεν ξέρω κατά πόσο είναι προσεχτικός.

Σχεδόν 6 ημέρες μετά την σταδιακή άρση των μέτρων θέλω να σου εξομολογηθώ πως βγήκα μόνο μια φορά από το σπίτι μου. Μια και μοναδική φορά για να πάω να κάνω manicure και pedicure (νωρίς το πρωί).

Δίπλα στην τσάντα μου είχα αφήσει αντισυπτικό, μάσκα και γάντια για να μην τα ξεχάσω. Δηλαδή αυτή θα είναι η νέα μου καθημερινότητα; Εντάξει, το αντισυπτικό εδώ και τρία χρόνια που έγινα μαμά είναι στο σπίτι, στην τσάντα μου, στο αυτοκίνητο και στη τσάντα του παιδιού. Τα άλλα δύο λίγο με τρομοκρατούν… Ξέρω πως είναι για το καλό μας, αλλά μοιράζομαι τις σκέψεις μου.

Δεν προμηθεύτηκα κάποια μάσκα με σχέδιο (έχουν βγει όντως πολύ ωραίες στην αγορά), αλλά εγώ έχω την κλασική χειρουργική, η οποία δεν μου ξυπνάει ευχάριστες αναμνήσεις. Το αντίθετο μάσκα και γάντια μου φέρνουν στο μυαλό δύο μήνες επισκεπτήριο εντατικής που (ακόμα) προσπαθώ να το ξεχάσω.

Πηγαίνοντας στο κέντρο αισθητικής δεν βρήκα κίνηση, η θέση του parking με περίμενε και τα περισσότερα μαγαζιά ήταν κλειστά. Με τα κορίτσια του Pinelo nails είπαμε τα νέα μας, πήρα τη δική μου λίμα για λόγους υγιεινής κι πέρασε ευχάριστα η παραμονή μου. Έκανα και μια βόλτα στην άδεια Γλυφάδα, η οποία μου άρεσε πάρα πολύ. Απόλαυσα κι ένα take away καφέ κι επέστρεψα στο σπίτι μου, έπειτα από μια σύντομη βόλτα στην παραλιακή.

Από την στιγμή που μπορώ να κάνω τη δουλειά μου από το σπίτι απολαμβάνω ακόμα αυτούς τους χαλαρούς ρυθμούς που όπως και να το κάνουμε σου δίνουν άλλη ποιότητα ζωής.

Για αυτό πριν επιστρέψω σε όποια νέα πραγματικότητα θέλω να τη στήσω με γερές βάσεις. Για να απολαμβάνω χωρίς να φοβάμαι τη ζωή έξω από το σπίτι και να κάνω όμορφα πράγματα, χωρίς να ξοδεύω χρόνο σε όσα δεν μου αρέσουν.

..Και τώρα πάω να ετοιμαστώ και να βγω μια βόλτα έξω: να περπατήσω στη θάλασσα και να καλωσορίσω τη νέα πραγματικότητα με χαρά και χωρίς φόβο.