Πριν λίγες μέρες στα βραβεία κοινού για λογαριασμό του περιοδικού Αθηνόραμα, ο Αύγουστος αναδείχτηκε η καλύτερη παράσταση της περσινής σεζόν, απέσπασε βραβείο σκηνοθεσίας (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης) και Α΄ Γυναικείου Ρόλου (Θέμις Μπαζάκα). Η παράσταση που κέρδισε κοινό κι κριτικούς συνεχίζει και φέτος να προσελκύει κόσμο.

Η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται μια αυγουστιάτικη νύχτα όπου ο Μπέβερλυ Γουέστον – διάσημος ποιητής και  αλκοολικός- εξαφανίζεται από το σπίτι του.  Οι τρεις κόρες του, Μπάρμπαρα, Άιβυ και  Κάρεν, επιστρέφουν στο πατρικό τους -μαζί με τις δικές τους δυσλειτουργικές οικογένειες και τα δικά τους μυστικά- για να φροντίσουν τη μητέρα τους, Βάιολετ.

Το τραπέζι στρώνεται, η οικογένεια συγκεντρώνεται και η μάχη μόλις ξεκινά: καλά κρυμμένα μυστικά αποκαλύπτονται, ανομολόγητα πάθη αναζωπυρώνονται, παλιές έχθρες βγαίνουν στην επιφάνεια, προσβολές ανταλλάσσονται και απειλές εκτοξεύονται.

Αυτόπτες μάρτυρες της μοναδικής ικανότητας των Γουέστον να αλληλοκατασπαράζονται είναι η νεαρή ινδιάνα οικονόμος Τζόνα και η αδερφή της Βάιολετ, η Μάττυ Φέη, που έxει καταφτάσει μαζί με τη δική της οικογένεια και κατέχει εξίσου καλά την τέχνη της σκληρότητας.

Μετά από αυτή την οικογενειακή συνάντηση τίποτα δεν θα παραμείνει το ίδιο…

Το κείμενο του έργου, η καλοχορογραφημένη σκηνοθεσία και οι εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών κερδίζουν από την πρώτη κιόλας στιγμή τον θεατή και του κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι που πέφτει η αυλαία.  Στο ρόλο της Βαιολέτ, η Θέμιδα Μπαζάκα, έχει χτίσει ένα ρόλο τον οποίο παρακολουθείς με αμείωτο ενδιαφέρον έχοντας ως κρυμμένο εργαλείο την κινησιολογία του σώματος.

Πρωταγωνιστούν: Θέμις Μπαζάκα, Μαρία Πρωτόπαππα, Βίκυ Βολιώτη, Μαρίνα Ασλάνογλου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μάνος Βακούσης, Μαρία Κατσιαδάκη, Νίκος Αλεξίου, Θύμιος Κούκιος, Κώστας Ανταλόπουλος, Aurora Marion, Αλίκη Κακολύρη.