Το εξώφυλλο για το μήνα Ιούνιο στη βρετανική Vogue, το περιοδικό συνώνυμο της Βίβλου της μόδας, είναι τόσο μα τόσο πρωτοποριακό: Η 85χρονη Τζούντι Ντεντς είναι το εξώφυλλο της Βρετανικής Vogue. Και είμαι σίγουρη πως το συγκεκριμένο cover story έχει γίνει είδηση σε όλο τον πλανήτη.

https://www.instagram.com/p/B_xZQtBFefT/

Η Vogue έχει συμπληρώσει 104 χρόνια ζωής και δεν έχει σταματήσει να μας εκπλήσσει θετικά μέχρι σήμερα. Αυτή τη φορά σπάει όλα τα κατεστημένα κάνοντας εξώφυλλο μια γυναίκα, η οποία βρίσκεται στο χώρο του θεάματος σχεδόν 60 χρόνια. Woow!

Η ηθοποιός,αυτή την περίοδο, βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση στο σπίτι της, καθώς η Μεγάλη Βρετανία πλήττεται σοβαρά από την πανδημία του κορονοϊού. Όσο για το πότε σκοπεύει να πάρει σύνταξη; “Όχι, όχι, όχι. Μην λες αυτή την λέξη. Οργή, οργή ενάντια στον θάνατο του φωτός. Ποτέ δεν ειπώθηκε μια πιο αληθινή λέξη” δήλωσε στη δημοσιογράφο του περιοδικού.

https://www.instagram.com/p/B_xbVbnFLIi/

Η βραβευμένη με Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία “Ερωτευμένος Σαίξπηρ”, Τζούντι Ντεντς, έκανε το θεατρικό της ντεμπούτο το 1957 με το θίασο Old Vic, όπου διέπρεψε ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους σε έργα του Σαίξπηρ, ενώ έπαιξε και στις κινηματογραφικές επιτυχίες του James Bond αναλαμβάνοντας το ρόλο της Μ από το 1995 μέχρι το 2012.

Προσωπικά έχω εργαστεί σε περιοδικό, ως Managing Editor στο People κι δυστυχώς δεν ήταν καθόλου προοδευτικοί. Οι γυναίκες μετά από μια ηλικία είχαν να σου αφηθούν μια ενδιαφέρουσα ιστορία, αλλά η ηλικία ήταν εμπόδιο για να γίνουν εξώφυλλο. Πολλές φορές είχαμε βάλει φωτογραφίες από την εποχή που ήταν νέες και ωραίες και μου ήταν πάντα θλιβερό. Γιατί ένας ωραίος άνθρωπος ακόμα και όταν μεγαλώσει οι ρυτίδες του έχουν ζωή και νιότη.

Εύχομαι η Βρετανική Vogue να άνοιξε το δρόμο…