Πόσες φορές έχεις πέσει για ύπνο χωρίς να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου; Φαντάζομαι πως σου έχει συμβεί αρκετές φορές να πεις “Εντάξει, δεν πειράζει ένα βράδυ ας κοιμηθώ με το μακιγιάζ”.

Ότι είναι λάθος το γνωρίζεις πολύ καλά. Ξέρεις, όμως, γιατί πρέπει να αφαιρείς πάντα το μακιγιάζ σου πριν τον ύπνο; Τι σημαίνει για την επιδερμίδα σου να μην παίρνει ανάσα επειδή δεν έχεις αφαιρέσει το μακιγιάζ σου;

Η γνώμη των ειδικών, ωστόσο, δίνει μια σαφή απάντηση σε αυτό το ερώτημα, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η δρ Mona Gohara, επίκουρη καθηγήτρια δερματολογίας στο διακεκριμένο πανεπιστήμιο του Yale.

“Το δέρμα χρησιμοποιεί τον ύπνο ως ευκαιρία να ανακάμψει από τα όσα έγιναν μέσα στην ημέρα. Το μακιγιάζ κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα ως προς αυτό. Τη νύχτα, τα κύτταρα του δέρματος προσπαθούν να αναγεννηθούν και να κάνουν μια φυσική ‘απολέπιση’, αλλά ένα στρώμα μακιγιάζ πάνω στη επιδερμίδα δημιουργεί ένα ‘φράγμα’, που μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους και ακμή. Αν γίνει αυτό μια μόνο νύχτα δεν είναι και καταστροφή, αλλά συμβαίνει συχνότερα είναι πραγματικά ένα μεγαλύτερο πρόβλημα”.

Η δρ Gohara υποστηρίζει ότι αν αφήσεις το make up στο πρόσωπό σου για μία νύχτα, θα πρέπει να φροντίσεις την επόμενη μέρα να κάνεις μια καλή περιποίηση στην επιδερμίδα σου. Ξεκίνησε με ένα βαθύ καθαρισμό με απαλή κρέμα και συνέχισε με κρέμα απολέπισης για να φύγουν τα νεκρά δερματικά κύτταρα. Καλό θα ήταν την επόμενη ημέρα να μη βάλεις καθόλου make up.

Εγώ θα σου υπενθυμίσω πως μετά την αφαίρεση του make up να κάνεις τη βραδυνή κι απαραίτητα beauty routine για να είσαι λαμπερή την επόμενη ημέρα.

Πηγή: news.helath.com