Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μένουμε σπίτι με τον Πολιτισμό» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου προβάλλει διαδικτυακά ορισμένες από τις παραστάσεις και τις συναυλίες που άφησαν ισχυρό αποτύπωμα τα τελευταία χρόνια.

Εγκαινιάζει την πρωτοβουλία ΑΝΑ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ με την περίφημη «Αντιγόνη» του Σοφοκλή που σκηνοθέτησε ο Λευτέρης Βογιατζής στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (2007). Η υποδοχή της, το 2006, ήταν τόσο θερμή ώστε, κατ’ εξαίρεση για τα δεδομένα του Φεστιβάλ, επαναλήφθηκε και την επόμενη χρονιά, ανοίγοντας το Φεστιβάλ Επιδαύρου 2007. Αυτήν τη δεύτερη εκδοχή της παράστασης θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά από το κανάλι  στο YouTube, το Σάββατο 25 Απριλίου, από τις 19.00 και για 24 ώρες.

Θα ακολουθήσει, σταδιακά, η προβολή και άλλων παραστάσεων του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Μπορείς να ενημερώνεσαι μέσω της ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Φεστιβάλ. Οι διαδικτυακές προβολές πραγματοποιούνται με τη φροντίδα και την αρωγή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Διανομή παραστάσης: Αμαλία Μουτούση (Αντιγόνη) Εύη Σαουλίδου (Ισμήνη) Λευτέρης Βογιατζής (Κρέοντας) Δημήτρης Ήμελλος (Φύλακας) Νίκος Κουρής (Αίμονας) Αγλαΐα Παππά (Τειρεσίας) Αλεξία Καλτσίκη (Άγγελος) Νικόλας Παπαγιάννης (Ευρυδίκη) Ρηνιώ Κυριαζή (Εξάγγελος)

Χορός Δημήτρης Αγαρτζίδης, Θανάσης Βλαβιανός, Λευτέρης Βογιατζής, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Δημήτρης Ήμελλος, Αλεξία Καλτσίκη, Γιάννης Κλίνης, Παναγιώτης Κλίνης, Κωστής Κορωναίος, Νίκος Κουρής, Ρηνιώ Κυριαζή, Βέρα Λάρδη, Στράτος Μενούτης, Αμαλία Μουτούση, Νικόλας Παπαγιάννης, Αγλαΐα Παππά, Απόστολος Πελεκάνος, Εύη Σαουλίδου, Δημήτρης Σδρόλιας, Αμαλία Τσεκούρα, Μενέλαος Χαζαράκης, Θανάσης Χαλκιάς, Χάρης Χαραλάμπους

 

Πρεμιέρα σήμερα 25/04 στις 19.00

 

photo credit: Evi Fylachtou