Η άρση των μέτρων έχει ξεκινήσει σε πολλές χώρες και όλοι ετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα. Όπως έχουμε ήδη πληροφορηθεί δεν μπορούμε χωρίς το εμβόλιο να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα -τουλάχιστον όπως την είχαμε συνηθίσει πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού.

Η επόμενη ημέρα θα μας βρει με πολλά επιπλέον μέτρα. Ας δούμε τι θα γίνει και με τα αεροπορικά ταξίδια μέσα απόμια πρώτη γεύση που έδωσε η αεροπορική εταιρεία Emirates. «Η Emirates παίρνει μέτρα εκ των προτέρων με κενές θέσεις μεταξύ των μεμονωμένων επιβατών ή οικογενειακών γκρουπ για την τήρηση των πρωτοκόλλων φυσικής απόστασης» δήλωσε η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η γνωστή αεροπορική εταιρεία που έχει καθηλώσει τα αεροσκάφη της, ξεκινά σταδιακά τις εργασίες που είχαν κλείσει μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού, ενώ ξεκίνησε να κάνει τεστ στους επιβάτες, προτού ταξιδέψουν εκτός Ντουμπάι.

https://twitter.com/emirates?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1252613194964774914&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Fkoronoios-aeroorika-taxidia-emirates-nea-metra

Μεταξύ των άλλων μέτρων περιλαμβάνονται:

  • Όλο το πλήρωμα του αεροσκάφους, οι εργαζόμενοι στις αναχωρήσεις αλλά και το προσωπικό εδάφους που βρίσκονται σε άμεση επαφή με τους επιβάτες θα φορούν πλέον ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό.Αυτό περιλαμβάνει προστατευτικές στολές μιας χρήσης πάνω από τις στολές τους και προστατευτικό κάλυμμα ασφαλείας, εκτός από μάσκες και γάντια.
  • Περιοδικά και άλλο έντυπο υλικό ανάγνωσης, δεν θα είναι προσωρινά διαθέσιμα.
  • Τα είδη μεταφοράς που επιτρέπονται στην καμπίνα περιορίζονται σε φορητό υπολογιστή, τσάντα, χαρτοφύλακα ή παιδικά είδη.
  • Όλα τα αντικείμενα θα πρέπει να τσεκάρονται
  • Οι επιβάτες πρέπει να φορούν μάσκες και γάντια καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού τους από το check-in μέχρι την αποβίβαση.

φωτογραφίες: Twitter/Emirates