Το αυγό είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του Πάσχα. Φέτος βάψαμε τα αυγουλάκια μας, αλλά το τραπέζι μας είχε λιγότερα άτομα με αποτέλεσμα να περισσέψουν αρκετά βραστά αυγά.

Σου έχω μερικές ιδέες για να τα βάλεις στο πρόγραμμα σου και να τα απολαύσεις.

  • Ξεκίνησε την ημέρα σου με πρωινό που θα περιέχει κι αυγό βραστό. Δύο φέτες ψωμί με βούτυρο και τυράκι και ένα αυγό βραστό ταιριάζουν άψογα με τον πρωινό σου καφέ.

 

  • Φτιάξε τοστ και για να κάνεις τη διαφορά πρόσθεσε μέσα αυγό βραστό. Μια άλλη γευστική επιλογή είναι να φτιάξεις burger με το αρνί που σου έχει μείνει και φυσικά να περιέχει και αυγό βραστό για να σου δώσει έξτρα γεύση.

 

  • Ετοίμασε μια σαλάτα. Αν θέλεις να κάνεις μια αποτοξίνωση για βραδινό προτίμησε μια δροσερή σαλάτα με σπανάκι ή μαρούλι και πρόσθεσε το βραστό αυγό, αβοκάντο και ντοματίνια.

 

  • Φαντάζομαι θα έχεις μπουχτήσει λίγο από το κρέας οπότε κάνε μια μικρή αποτοξίνωση με όσπρια και συνόδευσε τα με το αυγό. Τόσο με τα ρεβύθια όσο και με τις φακές είναι η τέλεια επιλογή.

 

  • Αν σου αρέσει να τρως σκέτα τα βραστά αυγά ακόμα καλύτερα. Κόψτα στη μέση πρόσθεσε αλάτι και μπόλικο κόκκινη πιπέρι -προεραιτικά βάλε λάδι- και απόλαυσε το χωρίς ενοχές, αλλά με μέτρο.