Το φετινό Πάσχα είναι εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα. Πλέον το έχουμε εμπεδώσει πάρα πολύ καλά. Μας βρίσκει στα σπίτια μας, μόνους ή με τις οικογένειες μας.

Ξέρω πολλές φίλες και φίλους μου , οι οποίοι είναι single δεν μπορούν να ταξιδέψουν για τον τόπο καταγωγής τους και παραμένουν μόνοι στο σπίτι όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Λίγο πολύ τις προηγούμενες ημέρες είχαν συνηθίσει αυτή τη μοναξιά, τώρα που μας χωρίζουν λίγες ώρες από το Πάσχα και στα περισσότερα σπίτια όλοι προετοιμάζονται για το οικογενειακό τραπέζι τα συναισθήματα τους είναι διαφορετικά. Σίγουρα υπάρχει μια μικρή μελαγχολία.

Τι κι αν είσαι μόνος/η σπίτι το Πάσχα μπορείς να περάσεις πολύ όμορφα (αρκεί να το θέλεις πραγματικά). Και σου έχω αρκετές ιδέες.

  • Ξύπνησε το πρωί, ετοίμασε το πρωινό σου κι απόλαυσε το με άνεση στη βεράντα ή τον κήπο σου. Δεν χρειάζεται να βιάζεσαι να βάλεις το φαγητό στη φωτιά για να είναι όλα έτοιμα το μεσημέρι.

 

  • Ανήμερα Πάσχα σπάσε τις παραδόσεις και φόρεσε ότι σε ευχαριστεί. Θα σου πρότεινα να βάλεις κάτι που σου αρέσει για να ανέβεις ψυχολογικά.

 

  • Ετοίμασε το καλύτερο γεύμα για σένα και μόνο. Δεν χρειάζεται να μαγειρεύεις μόνο για τους άλλους (σύντροφο ή φίλο). Σήμερα θα ετοιμάσεις το καλύτερο γεύμα για σενα κι μόνο. Φρόντισε λίγο εσένα κι άνοιξε ένα μπουκάλι κρασί να πιεις έστω κι ένα ποτηράκι.

 

  • Απόλαυσε το τέλειο cocooning. Δηλαδή λιώσιμο από τον καναπέ μέχρι το ψυγείο σου κι πάλι στον καναπέ. Ειδικά αν τις προηγούμενες ημέρες εργαζόσουν απόλαυσε την ηρεμία σου και μην κάνεις τίποτα. Ναι, γιατί κι αυτό χρειάζεται.

 

  • Κάνε κάτι δημιουργικό που σε ευχαριστεί. Ζωγράφισε, κάνε μάσκες ομορφιάς, ασχολήσου με τα φυτά σου.

 

  • Γράψε ένα γράμμα πώς θέλεις να είναι η ζωή σου τα επόμενα χρόνια. Γράψε αναλυτικά και με κάθε περιγραφή (αλήθεια πιάνει). Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό κάντο εικόνα και αποτύπωσε το με λέξεις.

 

  • Ένα χαλαρωτικό spa θα σε ανανεώσει ψυχολογικά. Δες εδώ ότι χρειάζεσαι και απόλαυσε το με ηρεμία προσθέτοντας ότι σου αρέσει.

 

Καλά να περάσεις!!!