Αυτή την περίοδο τα ταξίδια έχουν απαγορευτεί, όμως δημοσιογράφος της Telegraph προτείνει στους αναγνώστες να ταξιδέψουν στην Ελλάδα μετά το τέλος της καραντίνας.

Υπό άλλες συνθήκες, τώρα, θα οργανώναμε τις πασχαλινές μας διακοπές τόσο στην ύπαιθρό όσο και στα όμορφια νησιά μας. Το Πάσχα βρίσκεται μια ανάσα πριν το καλοκαίρι, όπου όλοι μας θα αρχίζαμε δειλά δειλά τις πρώτες σκέψεις για το που θα πάμε διακοπές, σε ποια γαλανόλευκα νερά θα κολυμπήσουμεκαι θα κάνουμε ένα break από την καθημερινότητα.

Οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές για μακρινά σχέδια -για πρώτη φορά επικεντρωνόμαστε στο τώρα. Ωστόσο ο αρθρογράφος της Telegraph Ολιβερ Σμιθ αναφέρει ότι το πρώτο μέρος που θα επισκεφτεί όταν τελειώσει η κρίση του κορονοϊού θα είναι η Ελλάδα και εξηγεί ότι πρόκειται για ένα μέρος όπου οι Βρετανοί είναι πάντα ευπρόσδεκτοι, όπου ο ήλιος πάντα λάμπει και που μπορεί κανείς να πάει από τη Βρετανία σε λίγες ώρες με το αεροπλάνο.

Μέσα από το άρθρο του αναπολεί την παρθένα ζωή των νησιών, το απλό φαγητό και τη διαμονή, τις ήσυχες παραλίες, τις βόλτες στη φύση, την ορεινή ενδοχώρα και την απόλυτη απομάκρυνση από τα άγχη της σύγχρονης ζωής. Στη συνέχεια κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για ταξίδι που αφορούν κάποια μέρη της Ελλάδας όπως το Ιόνιο.

Ο Ολιβερ Σμιθ, αφού ενημερώνει ότι έχει να φύγει από τη Βρετανία από τον προηγούμενο Αύγουστο και σκέφτεται τα προγραμματισμένα ταξίδια που χάνει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση από τις 9 Μαρτίου, διερωτάται εάν θα επιτρέπονται τα ταξίδια στο εξωτερικό τον Ιούλιο; Τον Αύγουστο; «Θα ήθελα να σκεφτώ ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο – αγαπητέ Θεέ, σίγουρα – θα μας δοθεί το πράσινο φως για να βγούμε πέρα ​​από τις ακτές μας. Αν συμβεί αυτό, θα έχω υπομείνει ένα ολόκληρο έτος χωρίς να φύγω από τη Βρετανία. Και θα υπάρξει μια χώρα που θα ήθελα να επισκεφτώ», αναφέρει.

“Προορισμός του ονείρου η Ελλάδα” 

«Ο προορισμός του ονείρου μου είναι ένας τόπος όπου οι Βρετανοί είναι πάντα ευπρόσδεκτοι με ανοιχτές αγκάλες, όπου ο ήλιος πάντα λάμπει και που χρειάζεται μια μεγάλης διάρκεια πτήση. Αυτό που θέλω είναι η παρθένα νησιώτικη ζωή, το απλό φαγητό και η διαμονή, οι ήσυχες παραλίες, οι βόλτες στους πράσινους, ορεινούς τόπους και η απόλυτη απομάκρυνση από τα άγχη της σύγχρονης ζωής», γράφει ο Σμιθ.

«Αν τα ταξίδια 35 χρόνων μου έχουν διδάξει κάτι, είναι ότι μια χώρα απ’ όλες παρέχει σε αφθονία αυτά τα βασικά συστατικά: η Ελλάδα. Έχω επισκεφτεί οκτώ από τα νησιά της με τα χρόνια (Σκιάθος, Παξοί, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Σκόπελος, Μύκονος και Τήνος) και ποτέ δεν είχα κακή εμπειρία. Εντάξει, οι μανιακοί με τη selfie στη Μύκονο ήταν αρκετά τρομακτικοί, αλλά αυτή είναι η εξαίρεση που αποδεικνύει τον κανόνα», προσθέτει.

Ο αρθρογράφος της Telegraph, στη συνέχεια, πλέκει το εγκώμιο της Ελλάδας και παραθέτει τα «συστατικά» για αξέχαστες διακοπές σε νησί, δίνοντας και μερικές προτάσεις. «Ισως με συναντήσετε τον Σεπτέμβριο, όταν όλα αυτά τελειώσουν».

Να θυμίσω πως και το Guardian συμπεριέλαβε την Ελλάδα στους top προορισμούς μετά το τέλος της καραντίνας. 

 

Με πηγές από το iefimerida.gr