Η πρωτεύουσα της Ολλανδίας είναι μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ έχεις να κάνεις πολλά πράγματα, αρκεί να έχεις διάθεση για εξερεύνηση.

Σ΄ αυτό το άρθρο συγκέντρωσα όλα όσα πρέπει να κάνεις όταν βρεθείς στη χώρα της τουλίπας. Εννοείται, πως φεύγοντας θα πάρεις μαζί σου βολβούς για να τους φυτέψεις μόλις επιστρέψεις.

Οι προτάσεις μου

  • Επίσκεψη στο σπίτι της Άννα Φρανκ

Πρόκειται για ένα εβραϊκό μουσείο που στεγάζεται σε κτίριο του 17ου αιώνα. Εκεί έζησε η Άννα Φρανκ για 25 μήνες – έγινε ευρέως γνωστή μέσα από το κόκκινο καρό ημερολόγιο της που διασώθηκε- όπου εξιστορεί την καθημερινότητα της.

  • Βόλτα στη Πλατεία Dam

Η καρδιά της πόλης χτυπάει στην κεντρική πλατεία, όπου πλέον δεσπόζει το βασιλικό παλάτι και λίγο πιο δίπλα η Γοτθική εκκλησία του 15ου αιώνα.  Από την πλατεία δεν μπορούν να λείπουν τα εστιατόρια και οι καφετέριες.

  • Κάνε ποδηλατάδα

Μια από τις πιο φιλικές πόλεις του κόσμου στη ποδηλασία. Για αυτό το λόγο νοίκιασε ποδήλατο κι εξερεύνησε το Άμστερνταμ. Για τους Ολλανδούς είναι το κύριο μέσο μεταφοράς.

  • Επίσκεψη στο μουσείο του Van Gogh

Εκεί θα βρεις τα έργα του Ολλανδού ζωγράφου, αλλά και άλλων σύγχρονων καλλιτεχνών. Μάλιστα, περιέχει τη μεγαλύτερη συλλογή πινάκων του Van Gogh σε όλο τον κόσμο.

  • Βόλτα στη πλωτή αγορά λουλουδιών

Αξίζει να δεις την πολύχρωμη και μυρωδάτη Bloemenmarkt στη Singel  – ναι από εκεί αγόρασε και τις τουλίπες που έγραψα παραπάνω.

  • Βόλτα στα κόκκινα φανάρια

Η βιτρίνα με τις κοπέλες κυρίως είναι κοντά στη πλατεία Dam. Εκεί κάθε υποψήφια βρίσκεται μπροστά στη βιτρίνα και αν ενδιαφέρεσαι να περάσεις κάποιες ώρες μαζί της απλά χτυπάς το τζάμι, δίνεις το χρηματικό ποσό και το πάρτι ξεκινάει.

  • Πήγαινε να δεις τα Coffee shops

Είναι ευρέως γνωστό πως η μαριχουάνα είναι νόμιμη στην Ολλανδία και για αυτό υπάρχουν τα συγκεκριμένα μαγαζιά που θα τα βρεις στο κέντρο της πόλης.

  • Απόδραση στο χωριό Edam

Μόλις 35 λεπτά έξω από το Άμστερνταμ βρίσκεται αυτός ο παραθαλάσσιος, γραφικός οικισμός που αξίζει να τον επισκεφτείς. Ένα μέρος ιδιαίτερα τουριστικό, αλλά πολύ όμορφο.