Φαντάζομαι τη περασμένη Κυριακή ετοιμαζόσουν να πας για brunch σε ένα αγαπημένο σου στέκι και όχι να μείνεις μέσα στο σπίτι. Οι γονείς είτε είχαν μια αθλητική δραστηριότητα με τα παιδιά, είτε θα τα πήγαιναν στη παιδική χαρά. Οι οικογενειακές και φιλικές συναντήσεις είτε σε σπίτια είτε σε εξωτερικό χώρο είχαν μια θέση στο πρόγραμμα της Κυριακής. Όπως και το σινεμά και τα θέατρα και τα χαλαρά απογευματινά cocktails.

Σήμερα (15/03) είναι μια διαφορετική Κυριακή. Και θα ακολουθήσουν πολλές άλλες τέτοιες Κυριακές. Για αυτό ας το αποδεχτούμε για να περάσουμε όσο καλύτερα γίνεται. Γιατί όλα ξεκινάνε από το μυαλό.

Τι να κάνεις σήμερα Κυριακή (15/03) μέσα στο σπίτι με ή χωρίς παιδιά:

Ετοίμασε το πρωινό 

Η Κυριακή θέλει διαφορετικό πρωινό από τις υπόλοιπες ημέρες. Θέλει πρωινό που θα το φτιάξεις με μεράκι καθώςέχεις χρόνο και δεν έχεις να πας κάπου αλλού. Φτιάξε καφέ, τηγανιτά αυγά, τηγανίτες ότι σου αρέσει και απόλαυσε το πρωινό σου. Αν έχεις παιδιά ζήτησε τη βοήθεια τους -από το να στρώσουν τραπέζι μέχρι να φτιάξουν τους χυμούς. Στο τέλος θα σου μείνει η εικόνα πως ετοιμάσατε μαζί το πρωινό της Κυριακής.

Διάβασε βιβλίο

Έχεις παρατήσει εδώ και καιρό ένα βιβλίο που ήθελες να διαβάσεις αλλά δεν προλάβαινες; Σήμερα είναι η κατάλληλη ημέρα να το ξεκινήσεις -αν έχεις παιδιά προέτρεψε τα να διαβάσουν μαζί σου βιβλίο. Αν εσύ το έχεις διαβάσει θα μπορείτε να συζητάτε και την ιστορία.

Κάνε διαλογισμό

Θα ανεβάσεις την ενέργεια σου και θα δεις τα πράγματα διαφορετικά. Αν είσαι αρχάριος/α μπες στο διαδίκτυο και θα βρεις πολλούς διαλογισμούς. Ένα νέο ταξίδι μόλις ξεκινά.

Παιχνίδι

Παίξε όσο μπορείς με τα παιδιά σου απολαμβάνοντας αυτές τις μοναδικές στιγμές. Πρότεινε τους να φέρουν όποιο παιχνίδι θέλουν και γίνε μαζί τους παιδί. Δείξε τους πόσο όμορφα πέρασες με το παιχνίδι που διάλεξαν.

Movie Time 

Φτιάξε ποπ κορν και δες ταινία ή σειρά -ότι προτιμάς από τις πλατφόρμες του διαδικτύου.

Μην κάνεις τίποτα

Αν έχεις μεγάλα παιδιά ή δεν έχεις παιδιά μπορείς να ξαπλώσεις στον καναπέ σου και να μην κάνεις απολύτως τίποτα. Ακόμα κι αυτό χρειάζεται κάποιες φορές. Είναι το δώρο που κάνεις στον εαυτό σου για να κάνεις ένα break και να συντονιστείς με τις πραγματικές επιθυμίες σου. Και ναι απόλαυσε το χωρίς ενοχές.

Κάνε zumba

Μη γελάς καθόλου. Μπες στο youtube βρεςμάθημα online και χόρεψε με την ψυχή σου. Θα φύγει όλη η ένταση κι η πίεση των ημερών από μέσα σου. Αν έχεις παιδιά κάντε όλοι μαζί. Και θα γελάσετε και θα χορέψετε. Πάνω απο όλα θα περάσετε φανταστικά.