Τα ρεβύθια τα ανακάλυψα σε σχετικά μεγάλη ηλικία, παρόλο που η γιαγιά Χριστίνα τα έφτιαχνε συχνά και όλοι ζητούσαν δεύτερο πιάτο. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι βρίσκουν σ΄αυτό το όσπριο που μοιάζει με στραγάλια (και δεν συμπαθώ καθόλου τα στραγάλια).

Πριν λίγα χρόνια είπα να τολμήσω να δοκιμάσω τη σούπα με ρεθύβα που για ακόμα μια φορά είχε φτιάξει η γιαγιά και ξετρελάθηκα. Τι τέλειο φαγητό έχανα όλα αυτά τα χρόνια σκέφτηκα και γέμισα ξανά το πιάτο μου. Ναι, τώρα μου λύθηκε η απορία γιατί όλοι δεν μένουν στο ένα.

Τα ρεβύθια εκτός από σούπα συχνά τα φτιάχνω σαλάτα με πολλές παραλαγές. Αυτή είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές.  Είναι υγιεινά και σε κρατάει χορτάτη για αρκετή ώρα.

Υλικά

500γρ ρεβύθια (κατά προτίμηση χύμα)

1 κόκκινη πιπεριά

2 μανιτάεια portobello

φρέσκο κρεμμυδάκι

2 ντομάτες ψιλοκομμένες

1 αγγούρι ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζω τα ρεβύθια -εγώ συνήθως αγοράζω χύμα αποφλοιωμένα αλλιώς πρέπει να τα μουλιάσετε στο νερό κι να βγάλετε το φλοιό τους- μέχρι να γίνουν.

Σ ένα wok ρίχνω την κόκκινη πιπεριά και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα στη σαλατιέρα βάζω τα ρεβύθια, την πιπεριά, τα μανιτάρια, την ψιλοκομμένη ντομάτα και το κρεμμυδάκι. Γαρνίρω λίγο πράσινο από πάνω (συνήθως σπανάκι ή σχοινόπρασο). Προσθέτω αλάτι και λάδι κι ανακατεύω πολύ καλά.

 

extra tips

-Για ακόμα πιο έντονη γεύση πρόσθεσε τόνο (σε κονσέρβα)

-Αν σου αρέσει το καλαμπόκι μπορείς να προαθέσεις στη σαλάτα σου.

-ΓΙα να γίνει πιο ενισχυμένη βάλε ξηρούς καρπούς όπως καρύδια.