Το ταϊλανδέζικο εστιατόριο, Patpong, το γνωρίσαμε τη περσινή χρονιά στο Κολωνάκι. Λίγους μήνες μετά ανανεώθηκε, ο έμπειρος και βραβευμένος σεφ Σπύρος Μαυροειδής προσάρμοσε το μενού του σε πιο street food concept και μεταφέρθηκε στη πολυσύχναστη Πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Η συγκεκριμένη κουζίνα είναι από τις αγαπημένες μου, ενώ στο Patpong επιστρέφω ξανά κι ξανά. Η ταϊλανδέζικη κουζίνα χαρακτηρίζεται από μια πληθωρικότητα καθώς υπάρχει μια πολυπλοκότητα στις συνταγές, με απρόσμενους συνδυασμούς, διαφορετικών χρωμάτων, υφών, αρωμάτων που σε συνεπαίρνει.

Προσφέροντας μια πιο urban ματιά στο ταϊλανδέζικο street food, ο chef δημιούργησε πιάτα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μυημένων, αλλά κατακτούν σιγά-σιγά και τους πιο επιφυλακτικούς. Στην ανανεωμένο εκδοχή του Patpong ο σεφ (γνωστός από το Nikkei) ανέλαβε να ενώσει ποικιλίες υλικών και γεύσεων, για να δημιουργήσει ένα αρμονικό και πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα.

Το κάλεσμα στη βραδιά γευσιγνωσίας είχε απ όλα: Η αρχή έγινε με δύο σούπες, Tom Khagai (με κοτόπουλο σε κύβους, λεμονόχορτο, μανιτάρια και πιπεριές σε χυμό από λάιμ) και Tom Yum Goong (με γαρίδα, μανιτάρια, πιπεριές τσίλι σε γάλα καρύδας). Από ορεκτικά δοκίμασα το Fried rice, Corn firtters (καλαμπόκι tempura, kaffir λαιμ, μαγιονέζα yuzu Kosho) και τα εξαιρετικά Dumplings (γαρίδες, κοτόπουλο, μείγμα τσίλι, λάιμ, fish sause). Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ταιλανδέζικα πιάτα το Pad thai (νούγες ρυχιού, φύτρες φασολιού, αυγό, πούδρα τσίλυ, λαιμ, φρέσκο κρεμμύδι tofu) έκλεψε τις εντυπώσεις αφήνοντας μια βελούδινη γεύση.

Το πιάτο που ερωτεύτηκα με τη πρώτη μπουκιά ήταν το Thai Green Curry Noodles (Jasmine ρύζι ατμού, μοσχάρι, μελιτζάνα, φύλλα βασιλικού, πράσινο curry, γάλα καρύδας) -προτείνω να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε, ενώ το Grapow Chicken συνδύασε αναπάντεχα τον κιμά κοτόπουλου με τα φασόλια, το ρύζι και το τηγανητό αυγό.

Μια τόσο ιδιαίτερη κουζίνα που διαρκώς αυξάνει τον αριθμό των θαυμαστών της, βρίσκει την καλύτερη εκδοχή της στο νέο Patpong στο Μοναστηράκι.

Info: Αθηναΐδος 11 τηλ:21 0331 5381