Η αγαπημένη συνήθεια του Σαββατοκύριακου παραμένει το brunch -που όπως αποδείχτηκε ήρθε για να μείνει.

Αυγά benedict, λαχταριστά pancakes, ζουμερά burgers και πιάτα φαγητού όπως ριζότο κι ζυμαρικά όλα έχουν μια θέση στον κατάλογο ενός καλού κι ενημερωμένου brunch.

Η αλήθεια είναι πως λόγω δουλειάς έχω δοκιμάσει σε πολλά μέρη το κυριακάτικο brunch, ενώ σε κάποια επιστρέφω ξανά κι ξανά.

Μέσα από το άρθρο θα μοιραστώ μαζί σας τις αγαπημένες μου επιλογές και προτείνω να τους δώσετε μια ευκαιρία (αν δεν το έχετε ήδη κάνει).

Μαλεμπί

Το πολίτικο ζαχαροπλαστείο στη Γλυφάδα έγινε αρχικά γνωστό για τα πολύ νόστιμα γλυκά του -το κιουνεφέ είναι απλά ονειρικό. Πλέον έχει κατάλογο με επιλογές για brunch και δυσκολεύεσαι να βρεις τραπέζι τις Κυριακές. Δύο από τα πιάτα που έχω ξεχωρίσει είναι τα scrabble eggs με φρυγανισμένο ψωμί και λιωμένο cheddar και κουλούρι Θεσσαλονίκης με σουτζούκι και αυγό μάτι που είναι αρκετά πικάντικο.

Oh Mama

Το all day cafe έχει αποκτήσει φανατικό κοινό κι όχι άδικα αφού τα τελευταία δύο χρόνια βελτίωσε πολύ το μενού του. Συνήθως στο Oh Mama θα κάνω την αγαπημένη μου γουρουνιά που δεν είναι άλλη από τα pancakes με μερέντα και τριμμένο μπισκότο. Το μόνο καλό είναι πως το συγκεκριμένο πιάτο δεν μπορώ να το φάω μόνη μου. Από την άλλη έχει κι πολλές healthy προτάσεις όπως είναι τα «white scrabble eggs» με ασπράδια και πράσινη σαλάτα.

New York Sandwiches

Από τα πρώτα brunchάδικα που άνοιξαν στην πόλη και παραμένουν σταθερή αξία. Από τα αγαπημένα μου πιάτα είναι το burger με blue cheeseπου καταφτάνει άκρως ζουμερό και χορταστικό. Το απολαμβάνω πάντα με με κούπα γαλλικό καφέ (όταν παραγγέλνεις μενού σου γεμίζουν όσες φορές θέλεις τον γαλλικό).

I cafe

Από εδώ έχω δοκιμάσει κυριολεκτικά όλο το μενού, το οποίο είναι πολύ καλό. Συνήθως έρχομαι για τις πολύ χορταστικές σαλάτες του: η πρώτη μου επιλογή παραμένει η πράσινη σαλάτα με ψητά λαχανικά και κατίκι Δομοκού. Όταν θέλω να κάνω γουρουνιά επιλέγω το club sandwich -είναι x-large- με κοτόπουλο (επιλογή για δύο άτομα) και φυσικά τα pancakes με σοκολάρα, μπανάνα και μπισκότο.