Η θεατρική παράσταση “Πατέρας” στο Αποθήκη από την αρχή της σεζόν έκανε μεγάλη αίσθηση και σύντομα προσέλκυσε το θεατρόφιλο κοινό και όχι μόνο.

Ελλάδα 2019. Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Κάπου στην Αθήνα, πίσω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες ενός μεσοαστικού σπιτιού, δύο σύζυγοι θα συγκρουστούν μεταξύ τους μέχρι τελικής πτώσεως, με λάφυρο την κυριαρχία πάνω στο παιδί τους.

Ποιός από τους δύο συζύγους θα επικρατήσει τελικά; Πόσο αλώβητοι θα βγούνε από τη μάχη; Και το παιδί τους; Θα πάρει θέση ως προς την έκβαση του ενδοοικογενειακού αυτού πολέμου; Και με ποιό κόστος;

Η μάχη των δύο φύλων, το αρχετυπικό δίπολο ανδρική λογική – γυναικείο ένστικτο, ο αλληλοσπαραγμός μέσα σε μια σχέση με αιώνιο διακύβευμα την απόλυτη επικράτηση του ενός στον άλλο και την αδιαφιλονίκητη διατήρηση της εξουσίας, οι μικροί – ή και μεγαλύτεροι – ψυχολογικοί φόνοι που συντελούνται, ως «αναγκαίο κακό» για «καλό σκοπό», στους κόλπους μιας καθωσπρέπει κατά τα άλλα οικογένειας, ζωντανεύουν στη σκηνή του θεάτρου Αποθήκη.

Στα 90 λεπτά που κράτησε η παράσταση τα μάτια μου δεν έφυγαν πάνω από τη σκηνή. Ξεκινάω με το κείμενο όπου είχε προσαρμοστεί στην σύγχρονη πραγματικότητα -ο σκηνοθέτης Βασίλης Μπισμπίκης τα έργα του απ ότι φαίνεται τα φέρνει στο σήμερα- και ήταν πολύ προσεγμένο. Επίσης,  μας αφορά αυτή η μάχη των φύλων και η μάχη των γονιών. Η σκηνοθεσία χωρίς φαμφάρες, είχε ροή και οι ρόλοι ήταν ξεκάθαροι. Οι ερμηνείες όλων των συντελεστών ήταν εξαιρετικές και απόλυτα “φυσικές”. Είχα την αίσθηση πως ήμουν καλεσμένη σ΄ένα σπίτι κι ήμουν απόλυτα παρούσα σ΄όλο αυτό. Πιστεύω πως αυτή είναι κι η επιτυχία του έργου, να θέλεις να συμμετέχεις στη δράση.

Όσο για τα μηνύματα του έργου είναι διαχρονικά και απασχολούν όλους τους ανθρώπους. Πιστεύω πως το συγκεκριμένο έργο πρέπει να το δούνε όλοι οι γονείς. Για να ξέρουν την επόμενη φορά που θα τσακωθούν μπροστά στα παιδιά τους τι μπορεί να προκαλέσουν στη ψυχολογία τους. Γιατί πίσω από τη λέξη “αγάπη” γίνονται τα μεγαλύτερα εγκλήματα.

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Μαρίνα Ασλάνογλου, Τάσος Ιορδανίδης, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Γιάννα Σταυράκη, Νικολέττα Χαρατζόγλου.

Ημέρες – ώρες παραστάσεων: Τετάρτη & Κυριακή : 20:00

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο : 21:00

Σάββατο απογευματινή : 18:00

Εισιτήρια: Από 15 ευρώ

Αγορά Εισιτηρίων Viva.gr

 

Θέατρο Αποθήκη: Σαρρή 40, Ψυρρή

Τηλέφωνο : 210.3253153