Η σπιτική λεμονάδα είναι από τα ωραιότερα ροφήματα που μπορώ να πίνω κάθε εποχή του χρόνου. Η αλήθεια είναι πως όταν ο καιρός είναι πιο ηλιόλουστος την απολαμβάνω λίγο περισσότερο.

Εγώ θα σου δώσω την κλασσική συνταγή για να ετοιμάσεις δύο μεγάλα μπουκάλια και να τα έχεις στο ψυγείο σου. Φυσικά είναι η καλύτερη πρόταση να σερβίρεις είτε τους φίλους σου όταν θα έρθουν σπίτι σου για επίσκεψη είτε να την κάνεις για να την απολαύσεις με την οικογένεια σου.

 

Υλικά

500 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

500 γραμ. ζάχαρη

200 ml νερό

Δυόσμο

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα έχουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Μόλις η ζάχαρη λιώσει την αφήνουμε να κρυώσει καλά ( θερμοκρασία δωματίου). Έπειτα στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό τους, όπου αμέσως το ρίχνουμε μέσα στο κρύο πλέον σιρόπι ζάχαρης και ανακατεύουμε πολύ καλά (προτείνω να το κάνετε με σύρμα για να ανακατευτεί καλύτερα).

Η συμπυκνωμένη λεμονάδα είναι έτοιμη και τη βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια που πριν θα τα έχετε αποστειρώσει. Τη διατηρείτε στο ψυγείο.

Για να τη σερβίρετε  πρέπει πρώτα να ανακατέψετε το μπουκάλι και βάζετε 1/3 χυμό σε ποτήρι και 2/3 παγωμένο νερό. Προσθέστε παγάκια και φύλλα δυόσμου.

 

Extra plus

  • Μπορείτε να προσθέσετε λίγο τζίντζερ για να γίνει πιο πικάντικη.
  • Αντί για παγάκια προτείνω να θρυμματίσετε τον πάγο.

Καλή απόλαυση!