Το βιογραφικό το ετοιμάσατε με απόλυτη επιτυχία, το στείλατε και τώρα ήρθε η πολυπόθητη απάντηση: έχετε interview!

Γνωρίζω πολύ καλά πως αισθάνεστε κάπως περίεργα γιατί τώρα ξεκινούν (σχεδόν) όλα. Πρέπει να κάνετε καλή εντύπωση και να έχετε το πακέτο για να πάρετε την πολυπόθητη θέση εργασίας.

Θα ξεκινήσω με το πιο σημαντικό: διώξτε μακριά το άγχος γιατί δεν θα σας βοηθήσει καθόλου. Το αντίθετο!

Αφού η συνέντευξη κλείστηκε τώρα ήρθε η στιγμή να εφαρμόσετε κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες που γιατί όχι είναι ικανές να σας χαρίσουν τη νέα θέση εργασίας σας.

Ακολούθησε αυτές τις 10 (πολύτιμες) συμβουλές για να είστε προετοιμασμένοι στην συνέντευξη:

  • Πριν την συνέντευξη ενημερωθείτε περισσότερο για την εταιρεία -πλέον με το διαδίκτυο αυτό δεν είναι δύσκολο και θα  χρειαστεί να έχετε επιπλέον γνώσεις.

 

  • Επιλέξτε κομψά ρούχα που ταυτόχρονα θα νιώθετε άνετα -ακόμα και αν θέλετε να αγοράσετε ένα νέο κοστούμι ή φόρεμα για εκείνη την ιδιαίτερη ημέρα προτιμήστε κάτι που θα νιώθετε οικεία και όχι να είναι “ξένο” πάνω σας. Δεν θέλετε επιπλέον άγχος την συγκεκριμένη ημέρα, σωστά;

 

  • Πηγαίνετε στην ώρα σας- καλύτερα να φτάσετε πολύ νωρίτερα παρά αργοπορημένοι γιατί ξέρετε πολύ καλά πως αυτό δείχνει πολλά για την συνέπεια σας (και τον χαρακτήρα σας).

 

  • Κάντε ερωτήσεις για τη θέση που πάτε – μην αφήσετε πράγματα να πλανιούνται στον αέρα, αλλά να είναι όλα συγκεκριμένα. Τι ακριβώς θέλουν από εσάς, πόσες ώρες, τι αρμοδιότητες θα έχετε και ποιος θα είναι ο μισθός σας. Εννοείται πως πρέπει να γνωρίζετε το οικονομικό κομμάτι εξάλλου θα δώσετε τις υπηρεσίες σας.

 

  • Πείτε ακριβώς τι μπορείτε να κάνετε και τι θέλετε -πάλι θα σας πω να μην αφήσετε τίποτα στο γενικό γιατί μπορεί να φορτωθείτε με πράγματα που δεν είναι για το δικό σας ρόλο. Ξεκαθαρίστε τις δυνατότητες σας για να ξέρουν ακριβώς κι εκείνοι τι να περιμένουν από τις υπηρεσίες σας.

 

  • Να είστε ο εαυτό σας -δεν χρειάζεται να γίνετε κάτι άλλο γιατί αν πάρετε την θέση σύντομα θα σας γνωρίσουν καλύτερα. Προτείνω να λέτε καλά λόγια για τον εαυτό σας και να μην το μαλώνετε συνεχώς. Είστε ιδιαίτερα ξεχωριστοί, μη το ξεχνάτε!

 

  • Στείλτε ευχαριστήριο μήνυμα -ακόμα και αν δεν πάρετε τη θέση. Δείχνει ανωτερότητα και πιστέψτε με μόλις βρεθεί μια νέα θέση θα είστε ο πρώτος άνθρωπος που θα πάρουν τηλέφωνο. Η αλήθεια είναι πως λιγοστεύουν οι ευγενικοί άνθρωποι.

 

  • Να έχετε μαζί σας τυπωμένα 2-3 επιπλέον βιογραφικά -ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί και αν χρειαστεί να το δώσεις σε κάποιον άλλον.

Και μια επιπλέον συμβουλή: Απολαύστε αυτή την ημέρα ότι και να γίνει. Ακόμα και αν δεν πάρετε τη θέση εργασίας θυμηθείτε πως προορίζεστε για κάτι (πολύ) καλύτερο…

Καλή επιτυχία!