Οι περισσότερες ώρες της ημέρας μας βρίσκουν στο χώρο εργασία μας. Για αυτό είναι σημαντικό να περνάμε καλά και να κάνουμε το επάγγελμα που και μας ταιριάζει και μας αρέσει.

Υπάρχουν κάποια σημάδια για να επιβεβαιωθούμε πως κάνουμε το σωστό επάγγελμα και είμαστε τυχεροί για αυτό. Ποια είναι αυτά;

Πρωινό ξύπνημα

Όταν το ξυπνητήρι χτυπάει και σηκώνεσαι με χαρά που μια νέα ημέρα μόλις ξεκινάει αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό σημάδι. Σημαίνει πως θέλεις να πας στην εργασία σου και δεν το κάνεις με κόπο.

Παραμένεις δημιουργικός

Ξεκινώντας μια νέα εργασία έχεις όρεξη και δημιουργικότητα. Στην πορεία αν δεν περνάς καλά στο επαγγελματικό σου περιβάλλον τότε η δημιουργικότητα αρχίζει να χάνεται. Αν εξακολουθείς να είσαι δημιουργικός και να βάζεις συνεχώς νέους στόχους τότε ο εργασιακός σου χώρος παραμένει ιδανικός… όπως στην αρχή.

Η ώρα περνάει γρήγορα

Πηγαίνεις το πρωί στο γραφείο σου και φτάνει η ώρα να σχολάσεις χωρίς να το καταλάβεις. Αυτό σημαίνει πως ο χρόνος κυλά ευχάριστα και δεν ανυπομονείς να φύγεις. Εντάξει, θα υπάρξουν και οι ημέρες που θα βαρεθείς, αλλά αυτό δεν είναι η πλειοψηφία.

Έχει επαφές με συναδέρφους εκτός γραφείου

Είναι πολύ σημαντικό να θέλεις να περνάς χρόνο με τους συναδέρφους σου ακόμα και όταν δεν εργάζεστε. Γιατί τον ελεύθερο χρόνο μας θέλουμε να τον περνάμε με άτομα που περνάμε καλά και διασκεδάζουμε, οπότε αφού έχετε επαφές και εκτός εργασίας όλα δείχνουν πως οι σχέσεις σας είναι πολύ καλές.

Δεν ανυπομονείς να έρθει η Παρασκευή

Οι άνθρωποι που μέσα στη βδομάδα ανεβάζουν φωτογραφίες από τη δουλειά τους με hastag #ilovemyjob και μετά γράφουν πως ανυπομονούν να έρθει το Σαββατοκύριακο είναι λίγο αντιφατικό. Γιατί πολύ απλά όταν περνάς πραγματικά καλά στην εργασία σου δεν μετράς ημέρες να έρθει το Σαβ/κο. Σίγουρα θέλεις να ξεκουραστείς και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου αλλά μέχρι εκεί.

Βρίσκεις χρόνο για τον εαυτό σου και την οικογένεια σου

Όταν καταφέρεις να ισορροπήσεις την επαγγελματική με την προσωπική σου ζωή τότε είσαι πραγματικά ευτυχισμένος. Είναι σημαντικό να βρεις τις σωστές ισορροπίες και να έχεις χρόνο τόσο για τον εαυτό σου κάνοντας μια δραστηριότητα ή οτιδήποτε σε ευχαριστεί όσο και να έχεις χρόνο με την οικογένεια σου.

Δε γκρινιάζεις τις Δευτέρες

Η βδομάδα ξεκινάει και εσύ πηγαίνεις με χαρά στην εργασία σου χωρίς να έχεις νεύρα και να βάζεις λεζάντα “Η Δευτέρα είναι μια δύσκολη ημέρα”.  Είσαι στη σωστή εργασία όταν όλες οι ημέρες της βδομάδας είναι καλές.