Τα Σαββατοκύριακα είναι πολύτιμα, ειδικά όταν έχεις οικογένεια. Τα παιδιά περιμένουν πως και πως να περάσουν όλη την ημέρα με τους γονείς τους για να κάνουν ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Το χειμώνα λόγω των καιρικών συνθηκών δεν είναι πάντα εύκολο να πάτε στην παιδική χαρά, ούτε να κάνε δραστηριότητες στη φύση. Μάλιστα, πολλοί γονείς αποφεύγουν ακόμα και τους παιδότοπους για να μην κολλήσουν κάποια ίωση τα παιδιά τώρα που είναι σε έξαρση.

Ως μαμά ψάχνω πολύ τι να κάνω τα Σαββατοκύριακα με το παιδί και για αυτό σου έχω βρει 8 πράγματα που μπορείτε να απολαύσετε οικογενειακά.

Κλείστε εισιτήρια για κινηματογράφο

Δείτε το πρόγραμμα των κινηματογραφικών αιθουσών και κλείστε τα εισιτήρια σας για να απολαύσετε όλοι μαζί την αγαπημένη του ταινία. Αν θέλετε μπορείτε να το προτείνετε και σε μία άλλη φιλική σας οικογένεια για να έχουν τα παιδιά παρέα.

Επίσκεψη σε Μουσείο

Μην περιμένετε μόνο από το σχολείο να πάει τα παιδιά σας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Είναι προτιμότερο το παιδί να πάρει τα σωστά ερεθίσματα από την οικογένεια του.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Κάνοντας μια έρευνα στο ίντερνετ θα βρείτε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα για το παιδί σας, ανάλογα την ηλικία του και τις προτιμήσεις του. Μάλιστα, υπάρχουν πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα όπου μπορούν να συμμετέχουν και οι γονείς.

Απολαύστε το γεύμα μας σε εστιατόριο

Στα παιδιά αρέσει πολύ να πηγαίνουν έξω για φαγητό. Βρείτε εκείνο το εστιατόριο όπου έχει παιδικό μενού, χώρο για παιδιά και εννοείται να απαγορεύεται το κάπνισμα. Ευτυχώς υπάρχουν πλέον αρκετά εστιατόρια που απαγορεύουν το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους.

Επίσκεψη στη γιαγιά και τον παππού

Η επαφή με τη γιαγιά και τον παππού είναι πολύ σημαντική για τα μικρά παιδιά. Αν μέσα στη βδομάδα δεν έχετε χρόνο να τους δείτε μέσα στο Σαββατοκύριακο είναι ευκαιρία να τους επισκεφτείτε για να φάτε μαζί ή έστω να καθίσετε για λίγη ώρα.

Ώρα για θέατρο΄

Το παιδικό θέατρο παρουσιάζει μεγάλη άνθιση και οι περισσότερες παραστάσεις είναι αξιόλογες. Ενημερωθείτε για τις παιδικές παραστάσεις και από τι ηλικία είναι η καθεμία και απολαύσετε το θέατρο με τα παιδιά σας.

Κάλεσμα στο σπίτι

Τώρα το χειμώνα που ο καιρός δεν είναι πάντα σύμμαχος το να μείνετε στο σπίτι και να φωνάξετε 2-3 φίλους του παιδιού σας είναι πολύ ωραίο. Ετοιμάστε και κάτι να φάνε και τα παιδιά σας θα περάσουν πάρα πολύ ωραία.

Παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια

Παιχνίδι και δημιουργία είναι ότι καλύτερο. Ξεκινήστε να παίζετε όλοι μαζί επιτραπέζια παιχνίδια για να μάθουν σωστά πράγματα τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι.