Ο δεύτερος μήνας του χειμώνα είναι λίγο πιο περίεργος σε ότι αφορά τη διατροφή μας. Έχουμε καταναλώσει τόσο πολύ κρέας μέσα στις γιορτές, όπου τον Ιανουάριο έχουμε την επιθυμία να καταναλώσουμε περισσότερα λαχανικά και ψάρια.

Σημασία, πάντως, έχει να μάθουμε να τρώμε σωστά και υγιεινά προτιμώντας πάντα τα εποχιακά τρόφιμα. Για να λειτουργεί σωστά το σώμα μας χρειάζεται να του δώσουμε τα καλύτερα καύσιμα.

Μπορεί τον Ιανουάριο να μην έχουμε τόσες πολλές επιλογές αλλά με λίγη ευρηματικότητα συνδυάζεις έξυπνα τα καλούδια που βγάζει η φύση.

Τι τρώμε:

Μανιτάρια/Σέλινο/ Σπανάκι /Αγκινάρα/Αντίδια/Καρότα/Κουνουπίδι/ Κρεμμυδάκι φρέσκο /Λαχανάκια Βρυξελλών/Λάχανο /Μαρούλι /Πράσο /Φινόκιο, /Μανταρίνι /Πορτοκάλι/ Μήλο/Κλημεντίνη

Ψάρια:

Βραστόψαρα/ Γαύρος/ Γόπες/ Καλαμάρια / Κέφαλος/ Κουτσομούρες /Λαυράκι/ Λυθρίνια/ Μαρίδα/ Μπαλά
/ Μπαρμπούνια/ Μπακαλιάρος/ Μουρμούρα/ Μυτάκι/ Μύδια/ Ροφός/ Σαφρίδια/ Σάλπα/ Σκορπίνα/ Σπάρο
/ Στρείδια/ Συναγρίδα/Σφυρίδα/ Τσιπούρες/ Φαγκρί/ Χειλού/ Χριστόψαρο/ Χταπόδι.