Η πολυβραβευμένη κωμωδία της Γαλλίδας, Γιασμίν Ρεζά, «Art» ανέβηκε στο θέατρο Μικρό Παλλάς με τους Θοδωρή Αθερίδη, Άλκι Κούρκουλο και Γιώργο Πυρπασόπουλο.

Ένας πίνακας ζωγραφικής, εξαιρετικά αφηρημένος, θα γίνει η αιτία να δοκιμαστεί για τα καλά η φιλία τριών ανδρών που μετράει πάνω από είκοσι χρόνια.

Η ακριβή αγορά του ως επιλογή του ενός, θα προκαλέσει γενικευμένη κρίση στη σχέση τους.  Θα αναθεωρηθούν όλες οι άτυπες «βεβαιότητες», οι «σταθερές» που διαμορφώνονται μέσα στα χρόνια μεταξύ των φίλων.

Και θα προκύψουν πολλά ερωτήματα: Η τέχνη μας εμπαίζει; Η ελευθερία της έκφρασης μήπως λειτουργεί ως άσυλο για τσαρλατάνους; Τι θα πει «αυτό το έργο μιλάει μέσα μου»;

Κι αν κάποιος λέει ψέματα , ποιος είναι αυτός; Ο Δημιουργός ή ο αποδέκτης; Ή και οι δυο; Ή κανένας; Μήπως φταίω εγώ, που δεν αναγνωρίζω την αξία του;

Πως μπορούμε να είμαστε φίλοι, όταν ο ένας τολμά κι επενδύει τεράστια ποσά σε ένα έργο που ο άλλος θεωρεί «σκουπίδι»;

Οι διαφορές στην αισθητική αντίληψη των ανθρώπων κυοφορούν θεμελιακά, υπαρξιακά  ζητήματα προς επίλυση.

Η παράσταση έχει ρυθμό, δυνατό κείμενο κι εξαιρετικές ερμηνείες. Ενενήντα λεπτά που διαρκεί το έργο δεν παίρνεις τα μάτια σου από τη σκηνή κι παρακολουθείς με αγωνία όσα διαδραματίζονται. Θέλεις να δεις αν τελικά η τέχνη θα καταστρέψει μια φιλία είκοσι ετών ή θα βρούνε τον τρόπο ώστε να μην χαλάσει αυτή η φιλία.

 

Προτείνω να δείτε τη συγκεκριμένη παράσταση που το κοινό έχει αγκαλιάσει.

 

Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Άλκις Κούρκουλος, Γιώργος Πυρπασόπουλος

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Τετάρτη, Κυριακή: 20:00, Πέμπτη & Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 18:00 & 21:00

Διάρκεια παράστασης: 80’

Θέατρο : Μικρό Παλλάς: Αμερικής 2 (City Link)

Τηλέφωνο : 2103210025 ,