Το έργο “Κουζίνα” ανεβαίνει για πρώτη φορά στην χώρα μας στο θέατρο Αποθήκη σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη με έντεκα πρωτοεμφανιζόμενους ηθοποιούς.

 

Όλο το έργο διαδραματίζεται στην κουζίνα ενός εστιατορίου, το οποίο λειτουργεί παραβολικά και δεν είναι τίποτα άλλο από μια μικρογραφία της κοινωνίας μας. Καυγάδες, αγωνία, άγχος, κούραση, νεύρα, όνειρα, κρυφές επιθυμίες και  ένας έρωτας που προσπαθεί να ανθίσει μέσα στην ένταση της δουλειάς που έχει μια Κουζίνα.

 

Ο άδειος, σιδερένιος πάγκος παίρνει ζωή μόλις εμφανίζονται  στη σκηνή οι 11 πρωτοεμφανιζόμενοι ηθοποιοί, οι οποίοι έχουν ρυθμό και ισορροπία μεταξύ τους. Ακόμα και όταν δεν παίζουν  βρίσκονται στη σκηνή παρακολουθώντας ότι διαδραματίζεται  μέσα στην Κουζίνα του εστιατορίου που εργάζονται σκληρά. Πολύ σκληρά!

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης θίγονται πολλά κοινωνικά ζητήματα τα οποία είναι επίκαιρα όπως ο ρατσισμός, η εκμετάλλευση στον εργασιακό χώρο, η καταπίεση, οι μετανάστες αλλά και η αγάπη και τα όνειρα που τείνουν να εκλείψουν απ’ τη ζωή μας. Και το πιο σημαντικό; Οι άνθρωποι  δουλεύουν επί 10 ώρες την ημέρα και πολλές φορές κάνοντας ένα επάγγελμα που δεν αγαπούν και τελικά δεν τους φτάνει ο χρόνος για να ζήσουν.

 

Ο Γιώργος Νανούρης έχει στήσει μια ωραία παράσταση και ειδικά το τέχνασμα των ήχων την ώρα της προετοιμασίας του φαγητού είναι άκρως ευρηματικό και εντυπωσιακό.

 

Παίζουν: Μαρία Αθητάκη, Μοσχούλα Ατσιδαύτη, Παναγιώτης Γαβρέλας, Κωνσταντίνος Γιουρνάς,  Απόστολος Καμιτσάκης, Φίλιους-Μιχαήλ Κανάκης, Χρήστος Καρνάκης, Τάσος Κορκός,  Γρηγορία Μεθενίτη, Μάριος Ράμμος, Σταύρος Τσουμάνης

 

Ημέρες – ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη : 20:00

Πέμπτη, Παρασκευή : 21:00

Σάββατο  : 18:00 & 21:00

Κυριακή : 20:00

 

Θέατρο Αποθήκη: Σαρρή 40, Ψυρρή

Τηλέφωνο : 210.3253153 & 211.1000.365