Το μοσχαράκι κοκκινιστό το έχω συνδυάσει απόλυτα με το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. Αυτό το φαγητό έχει τόσο αρώματα γύρω από τις παιδικές μου αναμνήσεις.

Κι εγώ με την σειρά μου πολλές Κυριακές φτιάχνω μοσχαράκι κοκκινιστό για τη δική μου οικογένεια.

Αυτή είναι η σούπερ συνταγή της γιαγιάς μου που δεν αλλάζω με όσες και να δοκίμασα.

 

Υλικά

1 κιλό μοσχαράκι (προτείνω χτένι) σε κομματάκια

2  ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε καρέ

1 κόκκινη καυτερή πιπεριά

1 κουταλάκι πελτέ

100γρ ελαιόλαδο

1 ξύλο κανέλας

1 φύλλο δάφνης

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με δυνατή φωτιά ρίχνω το λάδι κι μόλις κάψει πολύ καλά ρίχνω μέσα τα κομμάτια του κρέατος. Ροδίζω πολύ καλά το μοσχάρι και από τις δύο πλευρές -όσο καλύτερα μου ροδίσει τόσο νοστιμότερο θα είναι το κρέας μου.

Αφού ροδίσει το μοσχάρι το βγάζω και το τοποθετώ σε μια σουπιέρα. Μέσα στο λάδι ρίχνω τα κρεμμύδια, την κανέλα, τη δάφνη και ότι μπαχαρικό προτιμώ και τα σοτάρω πολύ καλά.

Έπειτα προσθέτω τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Μόλις κοχλάσουν ρίχνω μέσα το μοσχαράκι προσθέτω νερό όσο χρειάζεται για να είναι καλυμμένο 2/3 το κρέας και το αφήνω να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

Μία ώρα πριν το βγάλω ρίχνω την πιπεριά -προσέχω να μην σπάσει.

Χρειάζεται περίπου μιάμιση ώρα -θα το δεις με το κρέας σου.

 

extra tips

  • Ο κρεοπώλης μου πρότεινε να ρίχνω λίγη ζάχαρη όταν ροδίζω το μοσχάρι γιατί γίνεται πιο μαλακό.
  • Απέφυγε στα κοκκινιστά σου τις έτοιμες σάλτσες ντομάτας.
  • Εκτός από μακαρόνια μπορείς να το φτιάξεις με πουρέ ή κριθαρότο.
  • Για πιο ιδιαίτερη γεύση πρόσθεσε και μελιτζάνα.