Η παράσταση “Θα βγω απ΄το Αυγό” δεν είναι σαν τις άλλες: στο θέατρο Άβατον οι μαμάδες μπορούν να θηλάσουν κατά τη διάρκεια του έργου, οι θεατές μπορεί να μην έχουν πει ακόμα την πρώτη τους λέξη, να μην έχουν κάνει ούτε το πρώτο τους βήμα.

 

Ξέρουν, όμως, να αισθάνονται, να ακούν, να παρατηρούν και να τρελαίνονται για παιχνίδια και όμορφες ιστορίες που τους κρατούν το ενδιαφέρον. Αυτό το βρεφικό κοινό είναι το πιο απαιτητικό. Γιατί χρειάζεται μεγάλη μαεστρία και ικανότητα ώστε να ακολουθήσουν την ιστορία που θα τους διηγηθείς.

 

Το πορτοκαλί χαλί με τις αφράτες μαξιλάρες θα στρωθεί ξανά, για τέταρτη σεζόν, στο θέατρο Άβατον από  το Σάββατο 6 Οκτωβρίου για να υποδεχτεί τα νέα βρεφάκια.

 

Παρακολούθησα πέρυσι την βρεφική παράσταση μαζί με το μωρό μου, ο οποίος όταν πήγαμε ήταν 6 μηνών. Η αλήθεια είναι πως είχα μεγάλη αγωνία για την αντίδραση του. Τελικά με εξέπληξε πολύ θετικά.

 

Μπαίνοντας στο θέατρο μας υποδέχτηκαν οι ηθοποιοί με χαμόγελο καθώς καθόμασταν γύρω από τη σκηνή μαζί με άλλα…νεογέννητα. Και για μένα ήταν ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα.

 

Από την στιγμή που ξεκίνησε η παράσταση και για τα επόμενα 45 λεπτά, ο Αναστάσης ήταν απασχολημένος με την ιστορία που έβλεπα πάνω στη σκηνή, ενώ πότε-πότε χαμογελούσε δυνατά και έπιανε τα χεράκια του.

 

Δεν ξέρω πραγματικά τι κατάλαβε, τι του έκανε απ΄όλα περισσότερη εντύπωση, αλλά είμαι σίγουρη πως πέρασε ένα όμορφο πρωινό Σαββάτου. Γιατί πολύ απλά, όταν η παράσταση ολοκληρώθηκε χαρίζοντας πολλά χαμόγελα στα βρεφάκια, ο δικός μου αγκάλιασε τις ηθοποιούς.

 

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Οι μικροί-οι πολύ μικροί-θεατές θα ταξιδέψουν σ’ έναν κόσμο παραμυθένιο, με την πολύτιμη βοήθεια του Λευτέρη, του νεογέννητου περιστεριού που κάνει τα πρώτα του φτερουγίσματα εξερεύνησης, αναζητώντας την ευτυχία και την αγάπη.

Για μωρά 4-18 μηνών.

Πρεμιέρα: Σάββατο 6 Οκτωβρίου.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο στις 10:30, 12:00 και 13:30

Τιμές εισιτηρίων: 15 € (1 γονιός και 1 μωρό), 20 € (2 γονείς και 1 μωρό)

Πού: Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)