Η ταινία «Πρόσκληση σε γάμο» βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες με τους Γουινόνα Ράιντερ και Κιανού Ριβς, οι οποίοι συνεργάζονται για τρίτη φορά στον κινηματογράφο.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ο Φρανκ και η Λίντσεϊ γνωρίζονται καθώς πηγαίνουν σε ένα γάμο στην εξοχή και αντιπαθούν αμέσως ο ένας τον άλλον. Έχουν όμως μερικά κοινά: είναι κυνικοί, μισούν και οι δύο τον γάμο και, κυρίως, τον γαμπρό που εκτός από απεχθής ετεροθαλής αδερφός του Φρανκ, είναι και πρώην αρραβωνιαστικός της Λίντσεϊ. Τα πράγματα γι’ αυτούς θα χειροτερέψουν όταν συνειδητοποιήσουν πως ο γαμπρός και η νύφη τούς έχουν «ζευγαρώσει» για το ρομαντικό Σαββατοκύριακο, βάζοντάς τους μαζί σε κάθε πιθανή δραστηριότητα που προορίζεται για δύο! Αναγκασμένοι να ανεχτούν ο ένας την παρέα του άλλου για 72 ώρες, ο Φρανκ και η Λίντσεϊ θα έρθουν κοντά, σε μια αναπάντεχη «συμμαχία» κατά του έρωτα, και σύντομα θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν τον δρόμο της λογικής ή της καρδιάς.

Με προορισμό τον γάμο

Το καλοκαίρι του 2015 ο υποψήφιος για τέσσερα βραβεία Emmy σεναριογράφος και σκηνοθέτης Βίκτορ Λέβιν παρευρέθηκε σε τόσους πολλούς γάμους εκτός πόλης που του καρφώθηκε η ιδέα να κάνει μια ταινία με αυτό το θέμα.

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας, Φρανκ και Λίντσεϊ, βλέπουν την «Πρόσκληση σε Γάμο» σαν μια επίπονη κοινωνική υποχρέωση χωρίς κανένα νόημα. Άλλωστε, οι δυο τους δεν προορίζονται για κανέναν… Έτσι, αν και ο γάμος είναι ο λόγος που βρίσκονται στο εξωτικό Πάσο Ρόμπλες της Καλιφόρνια, οι δυο τους επιλέγουν να τον παρακολουθούν από απόσταση… ασφαλείας.

Δύο αστέρια συναντιούνται ξανά

Καθώς στην ταινία οι μοναδικοί ομιλούντες χαρακτήρες είναι ο Φρανκ και η Λίντσεϊ  ήταν καθοριστικής σημασίας να βρεθούν οι κατάλληλοι πρωταγωνιστές. Για τον ρόλο της Λίντσεϊ, οι δημιουργοί σκέφτηκαν αμέσως στη Γουινόνα Ράιντερ, το απόλυτο American sweetheart των 90s που έκανε δυναμικό come back πριν από δύο χρόνια στη σειρά-φαινόμενο του Netflix «Stranger Things». Η υποψήφια για δύο Όσκαρ ηθοποιός έστειλε το σενάριο στον καλό της φίλο Κιάνου Ριβς ο οποίος επίσης συμφώνησε αμέσως.

Αυτή δεν είναι πρώτη φορά που οι δυο τους συναντιούνται κινηματογραφικά, αφού στο παρελθόν τους έχουμε απολαύσει σε ταινίες όπως ο εμβληματικός «Δράκουλας» (1992) του Φράνσις Φορντ Κόπολα και το αξιοσημείωτο «A Scanner Darkly» (2006) του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. Αναπόφευκτα, οι δύο ηθοποιοί και φίλοι έχουν αναπτύξει απαράμιλλη χημεία.

Με φόντο το Πάσο Ρόμπλες

Ο κατάλληλος γαμήλιος προορισμός για την ταινία βρέθηκε στο Πάσο Ρόμπλες, μια δημοφιλή τουριστική περιοχή στην κεντρική Καλιφόρνια, γνωστή για τον καλό καιρό και τους αμέτρητους αμπελώνες. Πρόκειται για τον πανέμορφο αμπελώνα Ντιμπόστ, μια παραμυθένια έκταση που  απλώνεται σε περίπου 11.000 τμ., παρέχοντας όχι μόνο ένα υπέροχο κινηματογραφικό φόντο αλλά και αναρίθμητες δυνατότητες σε επίπεδο παραγωγής.