Λίγα λόγια για την ταινία:

Ο αυτάρεσκος, εγωκεντρικός και αμετανόητα ανώριμος Εράσμους  είναι ο λαμπερός παρουσιαστής μιας επιτυχημένης μαγειρικής εκπομπής  σε παραγωγή του ταλαίπωρου συζύγου του Πολ  με έδρα το εξωτικό Σάντα Φε. Η ιδιόρρυθμη και μάλλον δυσλειτουργική καθημερινότητα του ζευγαριού, που τσακώνεται συνεχώς, θα ανατραπεί όταν ο δεκάχρονος εγγονός του Εράσμους, Μπιλ μετακομίσει μαζί τους.

Ο Στιβ Κούγκαν και ο Πολ Ραντ ζωντανεύουν ιδανικά στο πανί αυτό το ξεκαρδιστικό και ιδιόρρυθμο ζευγάρι. Η χημεία τους είναι απίστευτη στον φακό, ενώ πρόκειται σίγουρα για δύο κωμικές ιδιοφυίες.

Μια ταινία με καρδιά

«Το «Ένα Φανταστικό Σπίτι» είναι η πιο προσωπική ταινία που έχω κάνει ποτέ» λέει ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Άντριου Φλέμινγκ για την ταινία. «Είναι μυθοπλασία, αλλά έχει ιδέες, χαρακτήρες και στιγμές που έχω περάσει». Η μεταφορά της προσωπικής του ιστορίας στη μεγάλη οθόνη δεν ήταν εύκολη υπόθεση, αφού πήρε πάνω από μια δεκαετία από τη σύλληψη μέχρι την παραγωγή, σύμφωνα με τον Φλέμινγκ. Η ιδέα πήγασε από διαφορετικά μέρη, αφού αρχικά ο δημιουργός είχε γράψει ένα σκαρίφημα με τους δύο κεντρικούς ήρωες, αλλά στην πορεία αποφάσισε να προσθέσει το στοιχείο του παιδιού. Αυτό προέκυψε από την προσωπική εμπειρία του Φλέμινγκ με το παιδί από το προηγούμενο γάμο του συντρόφου του. Δεν είναι ακριβώς αυτοβιογραφικό φιλμ, αλλά ποτισμένο με την αλήθεια της δικής του ζωής.

Η ταινία ξεκίνησε μετά την παραγωγή του «Hamlet 2», μία ακόμα συνεργασία του Φλέμινγκ με τον Στιβ Κούγκαν, όταν ο Φλέμινγκ ερωτεύτηκε το Νέο Μεξικό και αποφάσισε να γράψει μια ταινία που διαδραματίζεται στο Σάντα Φε και περιγράφει τις δικές του εμπειρίες σε μία μακροχρόνια σχέση,  παρόμοια με αυτή του Εράσμους και του Πολ. «Πάντα ήθελα να τοποθετήσω μια ταινία σε αυτό το σκηνικό» λέει για το Σάντα Φε, προσθέτοντας ότι έχει  κάνει πολλές φορές διακοπές εκεί.

Ο ένας από τους δύο χαρακτήρες ήταν από το σενάριο Άγγλος και ο δημιουργός είχε από την αρχή στο μυαλό του τον Στιβ Κούγκαν, που εκτός από Βρετανός είναι και πολύ αστείος. Μετά την ολοκλήρωση του σεναρίου ο Φλέμινγκ το έστειλε στον Στιβ Κούγκαν, ο οποίος προς έκπληξη του σεναριογράφου, ήθελε να είναι ο Εράσμους, ενώ ο Φλέμινγκ περίμενε ότι θα ήθελε να είναι ο Πολ. Όμως ο ηθοποιός ήταν σίγουρος ότι ο ρόλος του ήταν ο Εράσμους και ήθελε μάλιστα να αναλάβει και χρέη executive producer. Ο Στίβ Κούγκαν πρότεινε τον Πολ Ραντ για τον ρόλο του συντρόφου του Εράσμους και έτσι με τους δύο πρωταγωνιστές να είναι έτοιμοι για δράση, ξεκίνησε επιτέλους η παραγωγή.

Ριζωμένο στην πραγματικότητα, το «Ένα Ιδανικό Σπίτι» χτίζει πάνω σε αληθινές καταστάσεις για να δημιουργήσει μια χιουμοριστική και συναισθηματική ιστορία πατρότητας και αντισυμβατικής οικογένειας. «Στον πυρήνα της είναι μία ιστορία αγάπης» δηλώνει ο Φλέμινγκ αναφερόμενος στους δύο πρωταγωνιστές, τον Εράσμους και τον Πολ. Πρόκειται για δύο συντρόφους που ζουν καιρό μαζί και δεν έχουν τα παιδιά στο μυαλό τους, αλλά που θα χρειαστεί αναπάντεχα να ανοίξουν το σπίτι τους σε ένα νεαρό αγόρι που τελικά θα αγαπήσουν. «Νιώθω ότι η ταινία είναι μοναδική γιατί παρουσιάζει το πορτρέτο ενός gay ζευγαριού που δεν είναι και στα πιο ρομαντικά του» λέει ο δημιουργός. «Είναι μεσήλικες, απογοητευμένοι και έχουν τα ελαττώματα τους,  τόσο στα πλαίσια του ζευγαριού όσο και ως γονείς ενός δεκάχρονου αγοριού».

Σκηνοθεσία: Άντριου Φλέμινγκ

Πρωταγωνιστούν: Πολ Ραντ, Στιβ Κούγκαν, Τζακ Γκορ, Άλισον Πιλ, Τζακ ΜακΝτόρμαν