Το καλοκαίρι η επιδερμίδα μας παίρνει χρώμα αναδεικνύοντας ακόμα καλύτερα τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας. Και μπορεί κάποιοι ειδικοί να λένε πως το καλοκαίρι δεν επιτρέπεται το πολύ έντονο μακιγιάζ, ωστόσο, τις γυναίκες δεν τις βρίσκει πάντα σύμφωνες. Γιατί μας αρέσει να τονίζουμε με χρώματα την ηλιοκαμένη επιδερμίδα μας τα βράδια του καλοκαιριού.

Εγώ ανήκω στη κατηγορία που βάφομαι ανάλογα τη διάθεση μου. Πολλές φορές νιώθω πολύ καλά κι έχω διάθεση να βαφτώ κι ορισμένες φορές επιλέγω να βάλω ένα μωβ κραγιόν και λίγη μάσκαρα.

Το καλοκαίρι μου αρέσει να φοράω έντονα χρώματα σκιών μιας και μου ανανεώνουν περισσότερο τη διάθεση. Φούξια, πράσινο, γαλάζιο είναι must have σκιές για όλες τις γυναίκες, σωστά;

Επέλεξα κάποια συγκεκριμένα μακιγιάζ που μπορείτε να κάνετε κι εσείς στις διακοπές σας. Πάντως, τα έντονα χρώματα είναι τάση το καλοκαίρι του 2018.

Οι τάσεις στο μακιγιάζ από τους ειδικούς για φέτος:

  • Μακιγιάζ χωρίς βάση make up: Ξεκίνησε από πέρυσι η αφαίρεση του make up από το δέρμα μας και συνεχίζεται δυναμικά. Αν δεν έχετε διχρωμίες και σπυράκια μπορείτε κάλλιστα να το υιοθετήσετε. Κάνεις το κανονικό βάψιμο μόνο που παραλείπεις το πρώτο στάδιο: να βάλεις make up.
  • Μακιγιάζ με γυαλάδες: Τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο κι περισσότερες γυναίκες που το επιλέγουν από το πρωί ως το βράδυ. Φέτος στις διεθνής πασαρέλες το λεγόμενο strobing ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Οι γυαλάδες δείχνουν το πρόσωπο πιο νεανικό και δροσερό.
  • Μακιγιάζ χωρίς μάσκαρα: Είναι μια νέα τάση καθώς οι make up artists το παρέλειψαν στις πασαρέλες τους. Αν έχετε μεγάλες βλεφαρίδες και πυκνές ίσως μπορέσετε κι εσείς να το παραλείψετε… αλλιώς θα παραμείνουμε πιστές στη μάσκαρα.
  • Nature αποχρώσεις. Το φυσικό μακιγιάζ μας έχει κερδίσει και το επιλέγουμε ακόμα και για κάποιες βραδινές εμφανίσεις –που δεν είναι τόσο glam. Εντοπίστε τα δυνατά σημεία του προσώπου σας και αναδείξτε τα με τα κατάλληλα προϊόντα.
  • Έντονες αποχρώσεις στις σκιές ματιών: Το μπλε χρώμα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ενώ το ροζ που το είδα το χειμώνα παραμένει και στη νέα εποχή. Αν έχετε σκούρα μάτια θα σας τα τονώσει περισσότερο κι φυσικά μπορείτε να προσθέσετε και μια μάσκαρα με χρώμα αντί την κλασσική μαύρη.
  • Μακιγιάζ με glitter: Για να κλέψετε τις εντυπώσεις στις βραδινές σας εμφανίσεις επιλέξτε ένα ιδιαίτερο μακιγιάζ προσθέτοντας glitter για περισσότερη λάμψη. Θα πρότεινα να το δοκιμάσετε με smokey eyes!
  • Μακιγιάζ χωρίς κραγιόν: Αφού είδαμε το εντελώς φυσικό μακιγιάζ χωρίς make up και μάσκαρα οι διεθνείς make up artists αφαίρεσαν και το κραγιόν. Η συγκεκριμένη τάση αναδεικνύει ιδιαίτερα τις γυναίκες με τα ωραία, ζουμερά χείλη. Αν πάλι θέλετε κραγιόν αλλά είστε fan του φυσικού μακιγιάζ επιλέξτε ένα πολύ απαλό lip gloss.