Γεμιστό κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα
Από την Αγγελική Σαραντίδου
Η Αγγελική αγαπάει πολύ την μαγειρική και μου δίνει μια από τις αγαπημένες της συνταγές. Δοκιμάστε την!
Υλικά (για 3 μερίδες)
- 650-700 γραμ. στήθος κοτόπουλο (3 τεμάχια)
- 100-150 γραμ. πικάντικη γραβιέρα
- λιαστή ντομάτα
- πάπρικα
- μουστάρδα
- μέλι
- τριμμένο αμύγδαλο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λάδι
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο, το ζεματάμε και το καθαρίζουμε από λίπη.
- Με το μαχαίρι το σχίζουμε από τη μία πλευρά στο πλάι.
- Γεμίζουμε με λιαστή ντομάτα και γραβιέρα και με 2-3 οδοντογλυφίδες το “κλείνουμε”, ώστε να μη φύγει το υλικό στο πυρέξ.
- Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα (1 κ.γ. μέλι, 1 κ.γ. μουστάρδα, λίγο λάδι, λίγο αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και 2 κ.σ. τριμμένο αμύγδαλο) και την περιχύνουμε στο κοτόπουλο.
- Στη συνέχεια, το πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα και το βάζουμε (με λίγο νερό στο πυρέξ) σε προθερμασμένο φούρνο 220 βαθμών για περίπου 1 ώρα και κάτι.
TIP: Όσο ψήνεται το κοτόπουλο, προσθέτουμε που και που με ένα κουταλάκι τη σάλτσα με το αμύγδαλο.