Από την Αγγελική Σαραντίδου

Η Αγγελική αγαπάει πολύ την μαγειρική και μου δίνει μια από τις αγαπημένες της συνταγές. Δοκιμάστε την!

Υλικά (για 3 μερίδες)

  • 650-700 γραμ. στήθος κοτόπουλο (3 τεμάχια)
  • 100-150 γραμ. πικάντικη γραβιέρα
  • λιαστή ντομάτα
  • πάπρικα
  • μουστάρδα
  • μέλι
  • τριμμένο αμύγδαλο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λάδι

 

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο, το ζεματάμε και το καθαρίζουμε από λίπη.
  2. Με το μαχαίρι το σχίζουμε από τη μία πλευρά στο πλάι.
  3. Γεμίζουμε με λιαστή ντομάτα και γραβιέρα και με 2-3 οδοντογλυφίδες το “κλείνουμε”, ώστε να μη φύγει το υλικό στο πυρέξ.
  4. Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα (1 κ.γ. μέλι, 1 κ.γ. μουστάρδα, λίγο λάδι, λίγο αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και 2 κ.σ. τριμμένο αμύγδαλο) και την περιχύνουμε στο κοτόπουλο.
  5. Στη συνέχεια, το πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα και το βάζουμε (με λίγο νερό στο πυρέξ) σε προθερμασμένο φούρνο 220 βαθμών για περίπου 1 ώρα και κάτι.

 

TIP: Όσο ψήνεται το κοτόπουλο, προσθέτουμε που και που με ένα κουταλάκι τη σάλτσα με το αμύγδαλο.