Νόστιμα και πολύ δημιουργικά πιάτα που φτιάχνονται με φρέσκιες ύλες, είναι το μυστικό στο μενού του εστιατορίου Wagamama που σε κάνει να επιστρέφεις ξανά και ξανά. Το γνωστό εστιατόριο ξεκίνησε από το Λονδίνο και βρήκε τη θέση του (και) στην Αθήνα χαρίζοντας «γεύσεις που αγγίζουν την ψυχή».

Ένα προσεγμένο μενού με γευστικά πιάτα που κερδίζουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα πιάτα και δεν ξέρω ποιο να πρωτοξεχωρίσω. Μια καλή επιλογή είναι να ξεκινήσεις με τα φανταστικά hirata steamed buns -μικρά αφράτα ασιατικά ψωμάκια στον ατμό- και προτείνω να δοκιμάσεις με ανάμεικτα μανιτάρια και μελιτζάνα σε panko, και το χοιρινό. Οι λάτρεις των πικάντικων γεύσεων αξίζει να δοκιμάσουν το raisukaree, κοτόπουλο με πράσινη, κόκκινη πιπεριά, mangetout, κρεμμύδι, σε ελαφριά πικάντικη σάλτσα από γάλα καρύδας, σερβίρεται με ρύζι και γαρνίρεται με chilies, κόλιανδρο και lime, ενώ αν θέλετε μπορείτε να ζητήσετε και τη λιγότερο πικάντική εκδοχή του.

Φυσικά από το τραπέζι δεν μπορεί να λείπει το σούσι. Το prawn popcorn roll –γαρίδες τεμπούρα, αβοκάντο και κόκκινη πιπεριά, καλυμμένα με γαρίδες ποπ κορν, και μαγιονέζα ponzu- είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο που θα σας ικανοποιήσει πλήρως. Επίσης, αν σας αρέσουν οι διαφορετικές γεύσεις επιλέξτε ποικιλία σούσι. Ένα από τα αγαπημένα μου, κυρίως πιάτα, είναι και το teriyaki salmon soba – φιλέτο σολομού σε soba νουντλς και λαχανικά- το οποίο είναι πολύ γευστικό και ελαφρύ πιάτο γεμάτο χρώματα.

Μια σαλάτα είναι πάντα απαραίτητη στο τραπέζι. Δοκίμασα την orange and sesame chicken, συνδυασμός φύλλων σαλάτας, με πορτοκάλι, κόλιανδρο, mangetout, φρέσκο κρεμμυδάκι, καραμελωμένα κρεμμύδια και λωρίδες μαριναρισμένο κοτόπουλο που σερβίρεται με dressing πορτοκαλιού, σησαμέλαιο, δύοσμο και γαρνίρεται με κάσιους και σουσάμι. Ο συνδυασμός της σαλάτας με το πορτοκάλι έδινε μια ωραία ένταση, πολύ χορταστική ακόμα και αν την θέλετε για κυρίως πιάτο

Στα plus του καταλόγου βάζω τα επιδόρπια – το yuzu and lemon tart και το σοκολατένιο layer cake με παγωτό- και το παιδικό μενού για τους μικρούς μας φίλους.

Για να κερδίσετε το γεύμα (ένα ορεκτικό, δύο κυρίως πιάτα, ένα επιδόρπιο και δύο ποτήρια κρασί) κάντε like στη σελίδα, mention κάτω στα σχόλια έναν φίλο σας και κοινοποίηση του άρθρου.

 

Η κλήρωση θα γίνει στις 12 Ιουνίου

 Καλή επιτυχία!