Κάθε άνοιξη φτιάχνω ένα αγαπημένο μου γλυκό, το οποίο μου φέρνει αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια. Η μαμά, η γιαγιά και η θεία μου το έφτιαχναν πολύ συχνά με διάφορες παραλλαγές –το ίδιο πετυχημένες.

Φυσικά μιλάω για το πιο δροσιστικό γλυκό με μπισκότο, κρέμα και ζελέ φρούτων. Κάνοντας μια έρευνα στο διαδίκτυο διαπίστωσα πως το συγκεκριμένο γλυκό είναι τόσο δημοφιλή, όμως δεν έχει όνομα… Αφού το έχω συνδυάσει με την μαμά μου, αποφάσισα να το ονομάσω «το γλυκό της μαμάς».

Μεγαλώνοντας, ακολούθησα την οικογενειακή παράδοση να το φτιάχνω σε γιορτινά τραπέζια ή όταν θέλουμε ένα δροσερό επιδόρπιο αλλά έκανα κι μερικές δικές μου παραλλαγές.

Η δική μου συνταγή αντί για μπισκότα έχει παντεσπάνι και στο ζελέ φράουλας βάζω κομματάκια από φρέσκιες φράουλες.

 

Υλικά

Παντεσπάνι –έτοιμο

Άνθος αραβοσίτου βανίλια
Φρουί ζελέ –εγώ προτιμώ φράουλα όπως έγραψα παραπάνω
Φρουτοσαλάτα σε ελαφρύ σιρόπι (κομπόστα διάφορων φρούτων)

Εκτέλεση

Απλώνουμε σε ένα ταψί το παντεσπάνι.
Φτιάχνουμε το άνθος αραβοσίτου και το απλώνουμε πάνω από το παντεσπάνι.
Φτιάχνουμε το φρουί ζελέ και το απλώνουμε πάνω από το άνθος αραβοσίτου –αφού έχει κρυώσει η κρέμα
Απλώνουμε από πάνω την κομπόστα ή τις φρέσκιες φράουλες σε κομματάκια.

Το βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι τα υλικά να γίνουν συμπαγή.

 

Extra tips

  • Για να γίνει λιγότερο παχυντικό μπορείς να αντικαταστήσεις το παντεσπάνι με φρυγανιά.
  • Εκτός από κρέμα μπορείς να το φτιάξεις και με άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα.
  • Όσο περισσότερο το αφήσεις στο ψυγείο τόσο περισσότερο θα δέσουν τα υλικά.

Καλή επιτυχία!!!