Φαντάζομαι πως ανήκεις κι εσύ στη κατηγορία των μαμάδων που από Δευτέρα ως Παρασκευή εργάζονται και ο χρόνος με το παιδί είναι πιο περιορισμένος.

Όμως, τα σαββατοκύριακα αξίζει να αφιερώνουμε τον περισσότερο χρόνο στα παιδιά μας για να αναπληρώνουμε το κενό.

Για μένα, αυτές οι δύο ημέρες είναι πολύ ιερές. Φυσικά και μέσα στη βδομάδα βρίσκω πάντα χρόνο για το παιδί (ετοιμάζω σχετικό άρθρο), αλλά τα σαββατοκύριακα τίποτα άλλο δεν έχει προτεραιότητα. Γίνομαι κι εγώ παιδί μαζί του ανακαλύπτοντας δραστηριότητες με πολύ παιχνίδι.

Ετοίμασα μια λίστα με ενδιαφέρουσες προτάσεις για να δοκιμάσεις με το παιδί σου. Αν έχεις ανίψια και βαφτιστήρια φρόντισε να αξιοποιήσεις δημιουργικά το χρόνο μαζί τους, οπότε το συγκεκριμένο άρθρο είναι ιδανικό για σένα.

Οι δικές μου προτάσεις:

  • Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Κυκλαδίτικης Τέχνης.

Παιδιά 2-12 ετών και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία  και μουσική!

(Δες το αναλυτικό πρόγραμμα στο www.cycladic.gr)

  • Βρεφικές και παιδικές παραστάσεις

Τα τελευταία χρόνια το παιδικό θέατρο ανθίζει και γίνονται εξαιρετικές παραστάσεις που κρατούν το ενδιαφέρον σε μικρούς και μεγάλους θεατές.

  • Yoga από κούνια

Ήρθε η στιγμή να γυμναστείς μαζί με το παιδί σου χαρίζοντας του μια ξεχωριστή εμπειρία. Παιδιά από 2 έως 5 ετών μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα yoga μαζί με την μαμά και γιατί όχι και τον μπαμπά. Η γιόγκα αποτελεί τον πλέον ασφαλή τρόπο καλλιέργειας σώματος και νου που βοηθά τα παιδιά να εξελιχθούν σε ισορροπημένους αλλά και υγιείς ενήλικες. Οξύνει, επίσης, το νου και τη φαντασία, εξασφαλίζοντας ευεξία και χαρά. Τέλος, κάθε μάθημα ενισχύει όλο και περισσότερο το δεσμό γονιού και παιδιού. Άλλωστε, γιόγκα σημαίνει ένωση. Επίσης, υπάρχουν προγράμματα για γονείς με βρέφη. (Θεσσαλονίκης 12 Χαλάνδρι)

  • Πικ-νικ στη φύση

Τα παιδιά λατρεύουν να βρίσκονται κοντά στη φύση και είναι πολύ όμορφο να τους το καλλιεργήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο. Έχοντας σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό, πάρε ένα καλάθι με λιχουδιές και πήγαινε δίπλα στη θάλασσα να το απολαύσετε. Φυσικά, μπορείς να καλέσεις κι 2-3 φίλους του παιδιού σου να περάσετε χρόνο όλοι μαζί. Όσο για τα φαγητά προτίμησε σαντουιτσάκια, μπιφτεκάκια, λουκανοπιτάκια, μίνι πιτσάκια.

  • Επίσκεψη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Μια βόλτα στο μεγαλύτερο Ζωολογικό Πάρκο της Αθήνας θα σε ενθουσιάσει, όπως και τα παιδιά σας. Οι μικροί φίλοι θα γνωρίσουν τα ζώα που φιλοξενούνται στο Πάρκο και μπορούν να συμμετέχουν σε πολλές δραστηριότητες. Μην παραλείψεις να δείτε το show με τα δελφίνια. (Θέση Γιαλού, Σπάτα, δίπλα στο εκπτωτικό χωρίο Mc ArthurGlen )

  • Βόλτα στον Εθνικό Κήπο

Στο κέντρο της Αθήνας ο Κήπος σε κάνει να νιώθεις πως ξεφεύγεις από την πόλη. Περπατήστε μέσα στα δέντρα, δείτε τις λιμνούλες όπου μικροί και μεγάλοι συνήθιζαν τα ταΐζουν τις πάπιες.  Ο Κήπος διαθέτει φυτώριο- εκεί αναπτύσσονται τα φυτά που θα μεταφυτευτούν στον Κήπο και είναι το πρώτο φυτώριο που λειτούργησε στην Ελλάδα-  παιδική βιβλιοθήκη – έχει δύο αναγνωστήρια, μία αίθουσα παραμυθιού και μία αίθουσα μουσικής και προβολών- και ένα μικρό, παραδοσιακό καφενείο.