Αγαπώ πολύ τα βιβλία. Για μένα είναι μια ενδιαφέρουσα συντροφιά που μου κρατάει συντροφιά, συνήθως, το βράδυ πριν κοιμηθώ ή τις ώρες που βρίσκομαι μέσα στο Μετρό.

Τον τελευταίο χρόνο διαβάζω πολλά παιδικά παραμύθια στο γιο μου, για να μαθαίνει από μικρός να ανακαλύπτει αυτόν τον τόσο ξεχωριστό κόσμο.

Παρακάτω σου προτείνω μερικά βιβλία για τα δικά σας παιδιά, φυσικά μπορείς να τα κάνεις δώρα στα βαφτιστήρια, τα ανίψια σου.

 

Δώρο γενεθλίων/ Μάκης Τσίτας  ΚΕΝΤΡΙΚΟ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ.  Έξι μήνες η Τασία και ο αδερφός της ταΐζουν το γουρουνάκι-κουμπαρά με το χαρτζιλίκι τους για να αγοράσουν ένα σούπερ δώρο στον μπαμπά τους για τα γενέθλια του. Όμως, τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα σχεδίαζαν: Πού πήγαν τα χρήματα; Μόνο μια ανθοδέσμη θα είναι το δώρο τους; Θα μπορέσουν τα δυο αδέρφια να μείνουν ενωμένα όταν όλα πάνε στραβά; Μια έξυπνη ιστορία –ωραία εικονογραφημένη-  για τη δύναμη της συγγνώμης.

Γιατί άλλαξε η οικογένεια μου/ Jillian Roberts

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ. Τα τελευταία χρόνια ολοένα και αυξάνονται τα διαζύγια με αποτέλεσμα να αλλάζει η αρχική μορφή της οικογένειας. Το βιβλίο δίνει απλές εξηγήσεις για τις αλλαγές μέσα στην οικογένεια καθησυχάζοντας τα παιδιά, ενώ τα ενθαρρύνει να μιλήσουν για όλα όσα αισθάνονται. Το μόνο βέβαιο είναι πως η αγάπη της μαμάς και του μπαμπά δεν αλλάζει για κανένα λόγο.

 

Πράκτορες του πλανήτη: Τα τέρατα των ωκεανών/ Ελένη Ανδρεάδη.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Μέσα σε 48 ώρες ο πλανήτης πρόκειται να καταστραφεί! Όμως, άνοιξε τις σελίδες του βιβλίου και μαζί με τους τρεις πράκτορες Μπεν, Μαρί-Λουίζ και Ανίτα ετοιμάσου για μεγάλες περιπέτειες. Είσαι έτοιμος να πέσεις με αλεξίπτωτο από ένα περίεργο αερο-υποβρύχιο, να κολυμπήσεις σε πράσινα νερά και να εισβάλλεις σε μια μυστική υποθαλάσσια βάση;

 

Η ιστορία της Δημιουργίας

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΥΡΑΝΟΣ. Οι δύο πρώτες σελίδες του βιβλίου δείχνουν το απόλυτο σκοτάδι. «Στην αρχή δεν υπήρχε τίποτα. Τίποτα να δεις. Τίποτα να ακούσεις. Υπήρχε μόνο σιωπή και ο Θεός περιπλανιόταν μοναχός Του στο κατάμαυρο σκοτάδι». Και τότε είπε «Ας γίνει φως». Τα κείμενα της Ρέιτσελ Έλιοτ με την χαρούμενη εικονογράφηση του Μάντισον Μαστράντζελο διηγούνται την ιστορία της Δημιουργίας στους μικρούς φίλους.

 

Ίγκι Πεκ, ο αρχιτέκτονας/ Άντρια Μπείτι

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ.  Ο Ίγκι από δύο ετών είχε ανακαλύψει το ταλέντο του: έφτιαξε ένα μεγάλο πύργο από πάνες και κόλλα μέσα σε μία ώρα. Η μαμά και ο μπαμπάς του ενθουσιάστηκαν με τις δεξιοτεχνίες του γιου τους. Όμως, όταν πήγε στη δευτέρα δημοτικού η δασκάλα του απαγόρευσε στους μαθητές να φτιάχνουν κτίρια, κάτι που στεναχώρησε τον μικρό Ίγκι. Μέχρι να πάει όλη η τάξη εκπαιδευτική εκδρομή και να αποδειχτεί πόσο χρήσιμος είναι ένας σπουδαίος μάστορας.