Η άθληση έχει πολλά πλεονεκτήματα που συμβάλλουν καταλυτικά σε μια πιο ποιοτική ζωή. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως όσοι αθλούνται συστηματικά δείχνουν πιο νέοι, έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση, δεν αρρωσταίνουν εύκολα και είναι πιο δημιουργικοί. Κι όλα αυτά συμβαίνουν αφιερώνοντας 50 λεπτά στη γυμναστική περίπου 5 φορές τη βδομάδα.

Εγώ αθλούμαι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου κι έχω δοκιμάσει πολλά αθλήματα. Κατά καιρούς κάποια μου ταίριαζαν, άλλα τα απέρριπτα και σε ορισμένα επέστρεφα ξανά με μεγάλη χαρά.

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια ο αθλητικός τουρισμός κερδίζει ολοένα έδαφος. Οι συμμετοχές σε αθλητικά events αυξάνονται μιας και οι περισσότεροι έχουμε κάνει πια την γυμναστική τρόπο ζωής.

Στο άρθρο μου, θα σου προτείνω διάφορες δραστηριότητες που μπορείς να δοκιμάσεις ώστε να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι και πάνω απ όλα να το διασκεδάζεις. Οι δραστηριότητες που έχω επιλέξει είναι ομαδικές κι έχω αποφύγει την φρενίτιδα του τρεξίματος –το έχω δοκιμάσει και θεωρώ πως σε απομονώνει από τις ομάδες.

Οι δικές μου προτάσεις για δραστηριότητες

  • Τέννις: Από τα καλύτερα αθλήματα –σου προσφέρει κέφι, διασκέδαση και γυμνάζει όλο το σώμα. Υπάρχουν πολλοί σύλλογοι που μπορείς να γραφτείς αν είσαι αρχάριος –είναι αρκετά οικονομικοί- ενώ αν γνωρίζεις τα βασικά πήγαινε σε γήπεδο με την παρέα σου κι απόλαυσε το.
  • Ποδήλατο: Φόρεσε τα αθλητικά σου κι ανακάλυψε όμορφα μέρη. Δεν θα σου προτείνω να κάνεις στους δρόμους αλλά σε «φιλόξενες» τοποθεσίες. Για παράδειγμα, στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του Φλοίσβου, στο Καβούρι είναι ιδανικά για να ποδηλατοδρομίες μαζί με την παρέα σου. Μην παραλείψεις να έχεις νερό μαζί σου κι ιδανικά να φοράς κράνος.
  • Χορός: Ο καλύτερος τρόπος να τελειώσει η ημέρα σου. Κάνοντας μια έρευνα στο διαδίκτυο θα βρεις πολλές επιλογές σε σχολές χορού και για όποιο είδος προτιμάς. Ακόμα και αν η καλύτερη σου φίλη δεν μπορεί να σε ακολουθήσει εκεί θα κάνεις νέες γνωριμίες –οι περισσότερες σχολές κάνουν μια φορά τη βδομάδα πάρτι.
  • Aqua aerobic: Η αεροβική σε συνδυασμό με την κολύμβηση είναι μια εξαιρετική επιλογή για να γυμνάσεις το κορμί σου κι να αναζωογονηθείς. Ότι δραστηριότητα έχει να κάνει με το νερό είναι ιδιαίτερη ευεργετική τόσο για το σώμα όσο και για την ψυχή μας. Υπάρχουν πρωινά και βραδινά τμήματα ανάλογα το κολυμβητήριο.
  • Yoga: Μέσα από τα μαθήματα θα έρθεις σε επαφή και με την ψυχή σου. Οι ασκήσεις θα σε βοηθήσουν να ενδυναμώσει το σώμα σου, να μάθεις να ζεις για την στιγμή κι μόνο, ενώ λίγο πριν ολοκληρωθεί το μάθημα θα χαλαρώσεις και θα αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι τον εσωτερικό σου κόσμο.
  • Ιστιοπλοΐα: Με την ομάδα σου θα κάνεις τα καλύτερα ταξίδια. Από τα πιο ομαδικά αθλήματα που θα σου ανοίξει τους ορίζοντες και θα σε βοηθήσει πολύ. Βρες τον κατάλληλο σύλλογο και ξεκίνησε μαθήματα –θα έχεις το προνόμιο να νοικιάζεις ιστιοπλοϊκό απολαμβάνοντας τις καλύτερες διακοπές.