Το μυστικό για μια ευτυχισμένη ζωή είναι πολύ απλό: χρειάζεται να αγαπήσεις πραγματικά εσένα και να αποδεχτείς όλα τα κομμάτια που συνθέτουν τη δική σου προσωπικότητα. Ακόμα και εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορεί να σου φαίνονται αρνητικά μετέτρεψε τα σε πλεονεκτήματα.

Για να πετύχεις τον τελικό σκοπό που είναι η αποδοχή του εαυτού σου ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές. Εξάλλου, πριν από σένα αυτά τα πολύτιμα και χρήσιμα μυστικά ευτυχίας τα έκαναν κι άλλοι. Και τώρα διασχίζουν το δρόμο μιας ευτυχισμένης ζωής.

Ξεκίνησε γυμναστική

Πήγαινε στο γυμναστήριο της γειτονιάς σου, επέλεξε το πακέτο που προτιμάς –πλέον υπάρχουν πολλές οικονομικές προσφορές-  και ξεκίνησε προπονήσεις. Για αρχή, φρόντισε να αθλείσαι 3 φορές τη βδομάδα για 1 ώρα. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις προγράμματα που σου ταιριάζουν. Προσωπικά, προτιμώ να γυμνάζομαι νωρίς το πρωί γιατί έχω παρατηρήσει πως έχω περισσότερη ενέργεια, είμαι πιο δραστήρια κατά τη διάρκεια της ημέρας και φυσικά το λίπος καίγεται ευκολότερα. Επίσης, προτιμώ τα ομαδικά προγράμματα που συνδυάζουν την αερόβια άσκηση με τα βάρη.

Αν πάλι δεν σου αρέσει το γυμναστήριο κάνε κάποιο άθλημα που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σου. Οι επιλογές είναι πολλές όπως: τένις, κολύμβηση, τρέξιμο, kick boxing, ιστιοπλοΐα.

Φτιάξε πρόγραμμα υγιεινής διατροφής και ετοίμασε με αγάπη κάθε γεύμα Το σώμα σου είναι ο ναός σου κι πρέπει να του φέρεσαι με σεβασμό. Αυτό μεταφράζεται πως χρειάζεται προσοχή στις τροφές που βάζεις μέσα σου. Για ένα έχεις ένα σώμα που ακτινοβολεί υγεία επιβάλλεται να το τρέφεις με τις κατάλληλες τροφές. Αν δεν θέλεις να πας σε διατροφολόγο για να σου δώσει μια ισορροπημένη διατροφή κάντο μόνη σου. Επίλεξε οπωσδήποτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής. Ξεκίνησε την ημέρα σου με ένα πλούσιο πρωινό γεύμα και βάλε στη διατροφή σου γεύματα όπως κοτόπουλο με ψητά λαχανικά, όσπρια με σαλάτα, ψάρι με χόρτα. Μην στερείσαι τις αγαπημένες σου γεύσεις  αρκεί να κάνεις σωστούς συνδυασμούς.  Φρόντισε να μαγειρεύεις μόνη σου τα γεύματα σου για να ξέρεις ακριβώς τι έχουν μέσα. Επίσης η μαγειρική είναι από το καλύτερο αντιγχολιτικό.

Ώρα για μασάζ

Μία φορά το μήνα κάνε δώρο στον εαυτό σου ένα μασάζ ή μια επίσκεψη σε χαμάμ. Έπειτα από ένα γεμάτο μήνα επιβράβευσε τις προσπάθειες σου κάνοντας κάτι αναζωογονητικό για το σώμα και το πνεύμα σου. Σίγουρα θα νιώσεις πολύ καλύτερα. Προσωπικά θεωρώ πως ένα καλό μασάζ είναι επένδυση. Νιώθω πως επενδύω τα χρήματα μου σε κάτι που θα με βοηθήσει να απαλλαγώ από το στρες, θα με ανακουφίσει από το άγχος και θα μου δώσει ώθηση να ξεκινήσω από την αρχή. Πλέον υπάρχουν πολλά οικονομικά πακέτα για μασάζ και χαμάμ.

Να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που σε κάνουν να γελάς και σου βγάζουν τον καλύτερο σου εαυτό

Οι άνθρωποι που επιλέγουμε στη ζωή μας είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο. Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να περιστρέφεσαι από θετικούς ανθρώπους που γελάτε συνεχώς, κάνετε αστεία και βλέπετε θετικά όλες τις δυσκολίες. Ανθρώπους που σε κριτικάρουν, δεν χαμογελούν, θέλουν να ελέγχουν τη ζωή σου και έχουν πάντα κάτι αρνητικό να πούνε απομάκρυνε τους το συντομότερο. Επίλεξε ανθρώπους που ξέρουν να περνάνε όμορφα, να ζούνε την κάθε στιγμή και να χαμογελάνε μέσα από την ψυχή τους. Το χαμόγελο είναι πολύ σημαντικό στην καθημερινότητα μας. Χάρισε  απλόχερα χαμόγελα και θα δες τι όμορφα συναισθήματα θα πάρεις πίσω.

Φτιάξε μια λίστα με τα προτερήματα σου

Πάρε χαρτί και μολύβι και γράψε όλα τα θετικά στοιχεία που έχει η προσωπικότητα σου. Η λίστα σου δεν πρέπει να έχει κάτω από 20 προτερήματα. Ίσως να δυσκολευτείς λίγο στην αρχή γιατί –δυστυχώς- έχουμε μάθει μόνο τα αρνητικά να βλέπουμε, αλλά αν αφιερώσεις χρόνο και σκεφτείς με ηρεμία θα βρεις πολλά θετικά στοιχεία που έχεις μέσα σου. Μόλις ολοκληρώσεις την δική σου λίστα μπορείς να ρωτήσεις τους φίλους σου να σου πούνε ποια πιστεύουν πως είναι τα θετικά σου στοιχεία. Πραγματικά θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δεις αν οι λίστες σας συμβαδίζουν. Κι αφού μπήκες στη διαδικασία να αναζητήσεις τα προτερήματα σου ήρθε η σειρά να τα εντάξεις στη καθημερινότητα σου και να ζεις με αυτά τα χαρακτηριστικά που σε κάνουν μοναδικό κι ξεχωριστό άτομο.

Κάνε αλλαγές

Οι αλλαγές είναι ότι καλύτερο γιατί σε βοηθούν να εξελιχτείς και να συνδεθείς περισσότερο με τον εαυτό σου. Μην τις φοβάσαι! Αντίθετα να τις προκαλείς γιατί έτσι μόνο θα διασχίσεις διαδρομές που ούτε καν τις φανταζόσουν. Μπορείς να ξεκινήσεις κάνοντας μια αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σου ή να αλλάξεις κούρεμα. Επίσης μπορείς να αλλάξεις την εμφάνιση σου και να πειραματιστείς με το μακιγιάζ σου. Μια αλλαγή στη διακόσμηση του σπιτιού θα σε ανανεώσει πολύ. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία. Ακόμα και μια μετακίνηση του καναπέ είναι αρκετή.

Θέσε μηνιαίους στόχους

Για να φτάσεις στον δρόμο που επιθυμείς πρέπει, πρώτα, να ξέρεις που θέλεις να πας. Κάθε μήνα βάζε ένα στόχο που θα πρέπει να κατακτάς. Ξεκίνησε με πιο εύκολα πράγματα και σιγά σιγά θέσε ολοένα και υψηλότερους στόχους. Θα δεις πόση ικανοποίηση θα νιώσεις όταν αρχίζεις να κατακτάς όσα ονειρευόσουν πάντα.

 

Ps Γίνε ο άνθρωπος που πάντα ονειρευόσουν να γίνεις. Η ευτυχία σου εξαρτάται αποκλειστικά από σένα!