Πολλές φορές θέλουμε να κλείσουμε ραντεβού για να φτιάξουμε τα νύχια μας, αλλά δεν βρίσκουμε την ημέρα ή την ώρα που μας βολεύει.

Διαβάζοντας το άρθρο θα μάθεις όλα τα μυστικά για να κάνεις μόνη σου pedicure στο σπίτι προκειμένου να είσαι πάντα περιποιημένη.

Μια ωραία ιδέα είναι να καλέσεις στο σπίτι την κολλητή σου και να κάνετε μαζί την αγαπημένη σας beauty ρουτίνα. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα απολαύσετε την όλη διαδικασία.

Πως θα κάνεις μόνη σου pedicure στο σπίτι:

  • Γεμίζεις μια λεκάνη με χλιαρό νερό, βάζεις για περίπου 2 λεπτά το πόδια σου μέσα κι ύστερα τα βγάζεις για να τους κάνεις απολέπιση. Έτσι, τα νεκρά κύτταρα θα απομακρυνθούν και τα πόδια σου τώρα είναι έτοιμα για να βαθύ καθαρισμό.
  • Στην ίδια λεκάνη με το χλιαρό νερό βάλε μέσα τα πόδια σου και τρίψε τις φτέρνες σου με μια ράσπα για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα. Επανέλαβε το μέχρι να καθαριστούν εντελώς.
  • Αν δεν έχουν μακρύνει τα νύχια σου είναι προτιμότερο να τα κοντύνεις με μια λίμα.
  • Προτίμησε ένα πιο οβάλ σχήμα για τα νύχια σου. Προτίμησε ένα κοντό μήκος για τα νύχια σου –εκτός από λόγους καλαισθησίας πρέπει να προσέχεις να μην μπει το νύχι μέσα στο δέρμα.
  • Με τα ειδικά ξυλάκια σπρώξε τα πετσάκια προς τα μέσα, χωρίς να τα τραβήξεις με το χέρι σου ή να τα κόψεις –εκτός αν έχεις παρανυχίδες, όπου θα χρησιμοποιήσεις την ειδική πένσα.
  • Βάλε μια πολύ ενυδατική κρέμα σώματος και άφησέ την να απορροφηθεί. Πριν ξεκινήσεις να βάψεις τα νύχια σου σκούπισε τα πολύ καλά για να μην είναι λιπαρά και δεν στρώσει καλά το βερνίκι.

 

 

Ps Για να μην πασαλειφτείς με βερνίκι γύρω από τα δάχτυλα βάλε το ειδικό αξεσουάρ ή αν δεν έχεις βάλε χαρτί.

Επίσης, πέρασε τα άκρα σου δύο φορές με βερνίκι.