Η Δέσποινα Βανδή φημίζεται για τα τσουρέκια της και μέσα από ένα βίντεο που ανέβασε στο προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μοιράστηκε τη δική της αγαπημένη συνταγή με τους διαδικτυακούς φίλους της.

Υλικά

6 αυγά
180 γραμμ. μαγιά
2 1/2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλιτζ. χλιαρό νερό
300 γραμμ. αιγοπρόβειο βούτυρο
750 γραμμ. ζάχαρη
600 ml γάλα
1 φακελάκι μαχλέπι
1 φακελάκι κακουλέ
5-6 κομματάκια μαστίχα
1/2 κ.γ. αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το κρατάμε στην άκρη. Κατόπιν ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο χλιαρό μείγμα. Έτσι έχουμε έτοιμο ένα δεύτερο κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα – ζάχαρη – αυγά και το βάζουμε κι αυτό στην άκρη. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη λεκάνη με τα στερεά υλικά ρίχνοντας περιμετρικά το αλεύρι και αφήνοντας μια τρύπα στη μέση. Πάνω στο αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι, το ξύσμα, το μαχλέπι, το κακουλέ και τη μαστίχα, την οποία πρέπει να κάνουμε σκόνη στο multi χτυπώντας τη μαζί με λίγη ζάχαρη. Ανακατεύουμε τα υλικά με το αλεύρι. Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο, ρίχνουμε το μείγμα γάλα – ζάχαρη – αυγά και προσπαθούμε ζουλώντας το να το διαλύσουμε όσο γίνεται. Έπειτα το ρίχνουμε όλο αυτό στη μέση της λεκάνης και ζυμώνουμε. Αν κολλάνε τα χέρια από τη ζύμη, ρίχνουμε λίγο λίγο το λιωμένο αγνό βούτυρο στα χέρια και συνεχίζουμε την προσπάθεια. Σκεπάζουμε με βρεγμένες πετσέτες, ύστερα τυλίγουμε με μια κουβέρτα τη λεκάνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος τουλάχιστον για 1 ώρα! Σε έναν πάγκο πλάθουμε τα τσουρέκια (χωρίς να αλευρώσουμε τον πάγκο). Τα βάζουμε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω. Αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε για 25’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς

Καλή επιτυχία!